‘Misschien word ik wel trainer van PSV 1’

Foto: ‘Misschien word ik wel trainer van PSV 1’

Met Ruud van Nistelrooy heeft PSV momenteel een ‘zelf opgeleide’ trainer aan het roer staan. Het zou zomaar kunnen dat dat in de toekomst ook ooit gaat gelden voor Theo Lucius, die nu coach is in de jeugdopleiding. Dat hadden velen niet durven te voorspellen toen hij als speler nog meermaals met vervelende randzaken in het nieuws kwam.

Zo lekte er in 2015 eens een video uit dat Lucius heet kaarsvet dronk, een jaar later kreeg hij een taakstraf omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Toch haalde Phillip Cocu hem als jeugdtrainer naar PSV; een kantelpunt. “Ik heb een goede band met Phillip en hij vroeg me om eens mee te lopen met de jeugd. Dat heb ik gedaan”, blikt Lucius terug met de NOS.

Momenteel is hij coach van Onder 18, PSV wil dat hij spoedig zijn trainersdiploma’s gaat halen. Een blijk van vertrouwen, dus. “Dat is niet voor niets. Er liggen mooie plannen voor me bij PSV. Ik doe nu O18, dat wordt misschien Jong PSV, misschien het eerste. En anders elders. Ik wil het betaald voetbal halen. Waar ik kansen ga krijgen, ga ik ze pakken. Ik ben benieuwd waar mijn plafond als trainer ligt en heb er vertrouwen in dat het een behoorlijk niveau is.”

Lucius 2.0

Zijn rauwe randje is er inmiddels wel vanaf, verzekert Lucius tot slot: “Ik ben anders gaan leven. Natuurlijk houd ik nog van een feestje, maar een stuk minder dan daarvoor. Ik leef nu om trainer te zijn en daar hoort een bepaald gedrag bij.”

Johan Cruijff ArenA

Eredivisie

6 november 2022

16:45

Ajax
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 november 2022 16:48.

Zie jij in hem een potentiele hoofdtrainer van PSV 1?

  • Ja
  • Nee
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie