‘Mislukt supertalent neemt afscheid van Ajax’

Foto: ‘Mislukt supertalent neemt afscheid van Ajax’

Jeppe Kjaer gaat Ajax na tweeënhalf jaar verlaten. De 18-jarige rechtsbuiten, die in Amsterdam niet tot volle wasdom kwam, is onderweg naar Bodö/Glimt.

Dit nieuws brengt het Noorse medium Nettavisen maandagmiddag. Naar verluidt zouden de clubs al akkoord zijn over de transfer, terwijl ook Kjaer de move wel ziet zitten. Het Deense talent had nog een contract voor een half jaar bij de Nederlandse grootmacht. Hij zou al in Noorwegen zijn om de laatste formaliteiten te regelen. Het is onbekend of Ajax nog een kleine vergoeding ontvangt.

Kjaer werd in de zomer van 2020 met grote verwachtingen binnengehaald door Ajax, voor twee miljoen euro. In Denemarken gold hij als een supertalent; de aanvaller was de jongste debutant ooit in de hoogste afdeling. In Amsterdam wilde het echter niet bepaald vlotten. Na duels in de Onder 18-ploeg in de Youth League, debuteerde hij dit seizoen bij Jong Ajax. Het bleef echter bij twee zeer korte invalbeurten van in totaal slechts vier minuten.

Vertrek uit Amsterdam

De voorbije twee duels zat Kjaer al niet meer bij de selectie van trainer John Heitinga. Nu lijkt Ajax de hoop te hebben opgegeven dat de Scandinaviër nog doorbreekt in Nederland, en is een afscheid de beste optie. Voor Ajax speelde hij uiteindelijk dertig duels in de verschillende jeugdploegen, waarin hij vier keer scoorden en één assist gaf.

Verslaat Bodö/Glimt Lech Poznan in de Conference League play-offs?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had jij meer van hem verwacht?

  • Ja, echt een groot talent
  • Nah, niet echt
192+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie