Mislintat reageert: is hij een ‘Data-Duitser’?

Foto: Mislintat reageert: is hij een ‘Data-Duitser’?

Sinds de bekendmaking van de aanstelling van Sven Mislintat is de bijnaam ‘Data-Duitser’ al vaak genoemd. Maar ziet de kersverse beleidsbepaler van Ajax zichzelf ook zo?

Sven Mislintat: ‘Het klopt niet dat ik alleen maar van de data ben’

“Ik ken de bijnaam Data-Duitser wel, maar het klopt niet dat ik alleen maar van de data ben”, vertelt de ‘ontdekker’ van onder meer Robert Lewandowski, Shinji Kawaga, Mats Hummels, Ousmane Dembélé en Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) aan De Telegraaf. “Je hebt het dan eigenlijk slechts over tien tot vijftien procent van mijn werk. Maar je bent gek als je geen gebruik van statistieken maakt.”

Mislintat erkent verder dat hij ‘best verbaasd was over het belletje van Edwin van der Sar, omdat hij pas de eerste buitenlander in deze functie bij Ajax wordt’. En dat hij pas in beeld kwam nadat Julian Ward afhaakte, doet niets af aan zijn zelfvertrouwen. “Het is altijd moeilijk om over jezelf te praten, maar als je kijkt naar waar ik heb gewerkt (Borussia Dortmund, Arsenal, VfB Stuttgart, red.) en mijn trackrecord bij die clubs, dan denk ik dat ik aan de verwachtingen voldoe. Ik heb in verschillende landen gewerkt en bij grote clubs. Bij Dortmund had ik oog voor jonge spelers die ook doorbraken in het eerste elftal.”

‘Blij dat ik aan de eisen van Ajax voldoe’

“Ajax zocht iemand met een scoutingsnetwerk, die naast de traditionele scouting voor een moderne aanpak staat. En iemand met een trackrecord in de scouting bij grote clubs. Daarnaast wilde Ajax iemand die staat voor attractief voetbal. Ik ben blij dat Edwin van der Sar deze visie heeft en dat ik aan de eisen van Ajax voldoe.”

Heb jij vertrouwen in Mislintat?

  • Ja
  • Nee
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie