‘Mislintat heeft de beslissing over Heitinga al genomen’

Foto: ‘Mislintat heeft de beslissing over Heitinga al genomen’

De meeste spelers van Ajax gaan volgende week op vakantie, maar nog altijd is het niet duidelijk of John Heitinga volgend seizoen ook voor de groep staat. Volgens Mike Verweij is er intern waarschijnlijk al meer duidelijk.

Onduidelijkheid bij Ajax

Heitinga hielp de Amsterdammers in januari uit de brand toen Ajax Alfred Schreuder op straat besloot te zetten. De interim-trainer begon hoopgevend aan zijn periode bij de hoofdmacht, maar kreeg het in topduels niet voor elkaar om goede resultaten te boeken. Daardoor liep het onder meer de KNVB Beker mis.

Ook in de competitie doet Ajax het dit seizoen teleurstellend. Waar het doel was om ook dit voetbaljaar de landstitel binnen te slepen, moet het zondagmiddag vrezen dat het vierde wordt en de Conference League ingaat. Het maakt de positie van Heitinga instabiel, waarbij het nog altijd de vraag is wat de insteek van Ajax is.

Vertrek Heitinga aanstaande

Sven Mislintat liet eerder weten dat Heitinga op pole position lag om hoofdtrainer te blijven, maar het is de vraag of dit nog steeds zo is. Verweij spreekt als clubwatcher van Ajax in de Kick-Off podcast van De Telegraaf zijn verwachtingen uit: “Ik denk sowieso dat de beslissing is genomen dat ze niet met hem doorgaan.”

“Stel je voor dat Heitinga vierde wordt. Dan kun je normaal gesproken niet met hem door”, oordeelt Verweij, bij wie nog altijd niet duidelijk is voor welke trainer Ajax dan wel wil gaan. Het is de verwachting dat de club al enkele balletjes heeft opgegooid bij zaakwaarnemers van interessante trainers.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 mei 2023 14:47.

Pakt Ajax volgend seizoen de landstitel?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
1956+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie