‘Miskoop geeft Schreuder angstzweet’

Foto: ‘Miskoop geeft Schreuder angstzweet’

Er klopt niet veel bij Ajax. Dat kun je na veertien competitiewedstrijden toch wel onomwonden zeggen. Te beginnen bij het aankoopbeleid, want de Amsterdammers gaven in de zomer meer dan honderd miljoen euro uit. Onder anderen aan Calvin Bassey…

Aad de Mos is totáál niet onder de indruk van de centrumverdediger die voor 23 miljoen euro overkwam van het Schotse Rangers FC. In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl houdt hij zich niet in: “Hij is een pure miskoop die het totaal niet heeft. Ik krijg het al Spaans benauwd van als ik hem aan de bal zie. Als ik hem zie struikelen. Ik word er zo moe van. Op de bank zou ik angstzweet hebben. Maar dat is natuurlijk wel heel erg voor Ajax. Dat ze daar zó veel geld voor hebben betaald. Dan vraag ik me af: wie heeft dat beslist? Wie heeft die man gekocht?”

De oud-trainer ziet het niet zitten in het technische duo van Ajax, Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra: “Je hebt goede ogen of je hebt geen goede ogen. En ik neem aan dat Hamstra en Huntelaar die niet hebben. Die zijn met spelers aangekomen… dat zijn allemaal spelers via makelaars. Als je geen groot netwerk hebt, dan werkt dat tegen je. Dat is de eerste noodzaak bij Ajax, om dat goed te gaan invullen.”

Schreuder de pineut?

De Mos verwacht dat er ‘koppen gaan rollen’ in Amsterdam, maar breekt een lans(je) voor coach Alfred Schreuder: “Bij Ajax is meestal de zwakste schakel de pineut. Maar ik hoop dat dat Schreuder niet overkomt. Je moet iemand wel de kans geven. Met een uitgeholde selectie, waarin het niet overloopt van tactisch vermogen…”

Speelt Ajax gelijk tegen Union Berlin?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bassey een enorme miskoop?

  • Ja
  • Nee
1886+ Votes

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

WK Qaadtar en WK-spel

Heb jij onze nieuwste WK Qaadtar-video met Aad al gezien? Doe dat anders hieronder. En in het officiële SoccerNews WK-spel kun je het tegen hem opnemen!

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie