Milan hoort weer bij Europese elite: kwartfinale ten koste van onmachtig Spurs

AC Milan heeft elf jaar na dato weer de laatste acht van de Champions League gehaald. Op bezoek bij een aanvallend onmachtig Tottenham Hotspur wisten de Milanezen de voorsprong uit de heenwedstrijd naar het einde te tillen.

Tottenham had een dag eerder het juiste voorbeeld van Chelsea gekregen. De stadgenoot wist in Londen een 1-0 achterstand uit de heenwedstrijd weg te poetsen. Spurs zit echter niet in een beste fase, waarbij de laatste duels tegen Wolverhampton Wanderers (1-0) en Sheffield United (1-0) verloren werden, zonder te scoren. Een voorsprong verdedigen kan je normaal gesproken wel aan Milan (en andere Italiaanse clubs) overlaten. In de eerste helft konden de gastheren geen vuist maken en kwam tot geen enkele doelpoging.

Harry Kane was wel dichtbij de openingstreffer, maar zijn van richting veranderde schot werd gekeerd door doelman Mike Maignan. In het tweede bedrijf leek de urgentie er iets meer te zijn, al kregen de Engelsen niet veel grip op de Milanezen. De bezoekers kwamen er af en toe uit en hadden aardige kansen via Brahim Díaz en Olivier Giroud. Fraser Forster kon echter tot twee keer toe een tegengoal voorkomen.

Spurs met tien man verder

In de slotfase werd de opdracht voor Tottenham nog een pak lastiger, doordat verdediger Cristian Romero zijn tweede gele kaart pakte. Nadat hij in de eerste helft al op de bon geslingerd werd, moest de Argentijn na een overtreding op Theo Hernández het veld verlaten.

In de laatste minuut was er voor beide goals nog gevaar. Maignan had een antwoord op een kopbal van Kane. In de tegenstoot raakte Rafael Leão namens Milan nog de paal. Het bleef bij 0-0, waardoor de ploeg van Stefano Piolo de kwartfinale haalt.