‘Mike Verweij stelt financiële crisis Ajax aan de kaak’

Foto: ‘Mike Verweij stelt financiële crisis Ajax aan de kaak’

Telegraaf-journalist Mike Verweij waarschuwt Ajax in de podcast Kick-off over de financiele situatie bij de club. Deze zou zeer penibel zijn. Binnen de club weet men dat, maar erbuiten nog niet.

‘Voortbestaan Ajax in gevaar wegens slechte financiën’

Bij Ajax gaan er de komende tijd veel namen opduiken in het geruchten circuit wat betreft transfers. Dit concludeert Mike Verweij in de podcast van De Telegraaf. Over het transfergerucht Daniele Rugani zegt Verweij het volgende: “Dat is een naam die opduikt, maar er gaan de komende tijd nog heel veel meer namen opduiken rondom Ajax. Dat is omdat Ajax met heel veel spelers contact legt, omdat de club in een moeilijke spagaat zit. Intern begint dat heel langzaam door te dringen. Maar de financiële situatie van Ajax is gewoon heel veel slechter dan iedereen denkt en weet. Intern komt dat besef, maar extern, en vooral bij de fans, nog niet.”

Verweij vervolgt zijn verhaal: “Ik kreeg vanochtend geschetst dat wanneer Ajax voor 120 miljoen euro verkoopt, ze ongeveer 50 miljoen kunnen herinvesteren. Daarnaast moet van alle salarissen minstens een derde af. Anders gaat Ajax met 120 kilometer per uur op het ravijn af en dan komt het voortbestaan van de club in het gevaar. Er is echt totaal onverantwoord beleid gevoerd, dat is goedgekeurd door de commissarissen. Dat is gewoon pokeren geweest.”

Geduld supporters op de proef gesteld

Naast het gerucht over Rugani gaat Verweij verder: “Maar zo staan er inmiddels twintig namen op een lijstje. Er worden ook contacten gelegd en zaakwaarnemers worden gebeld om te vragen hoe de situatie zit bij sommige spelers. Ajax moet echt anticiperen, want er gaan ook veel spelers bij Ajax door de vingers glippen omdat ze nu nog niets kunnen of mogen.” De supporters van Ajax zullen deze zomer veel geduld moeten hebben. Iets wat voor de Amsterdammers vreemd is.

Een aantal jaren terug was deze situatie bij Feyenoord vaste prik, maar die hebben geleerd van weleer. “Pas als er een aantal spelers verkocht zijn, kan Ajax een heel klein deel herinvesteren. Dan gaat er pas geschakeld worden. Er is dus wel contact gelegd met Rugani, maar ook met vijf andere centrale verdedigers, want je hebt best kans dat hij over een week al niet meer beschikbaar is. Dat is wel heel erg pijnlijk. Het wordt echt een heel moeilijk jaar voor Ajax”, besluit Verweij.

Gaat Ajax meedraaien in de top 3 dit seizoen?

  • Ja
  • Nee
419+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie