Mesut Özil beëindigt imposante carrière

Foto: Mesut Özil beëindigt imposante carrière

Aan alles komt een eind, zo ook aan de carrière van Mesut Özil. De 34-jarige Duitser heeft aangekondigd te stoppen met zijn voetbalcarrière. Hij kan terugkijken op een mooie loopbaan, waarmee hij misschien wel de boeken in gaat als één van de beste spelmakers van het vorige decennium.

Mesut Özil hangt schoenen aan de wilgen

Na zijn vertrek van Arsenal naar Turkije verdween Özil langzaam uit het zicht. Dit seizoen speelde de Duitse middenvelder bijvoorbeeld amper voor zijn club Basaksehir FK, die hem in de voorbije zomer overnam van Fenerbahçe. Vermoedelijk daarom is het nu genoeg geweest voor de voormalige-ster van Real Madrid en The Gunners

De spelmaker begon zijn mooie carrière in zijn geboorteplaats Gelsenkirchen bij Schalke 04. Daarna vertrok hij naar Werder Bremen in 2008, waarna hij een jaar later zijn debuut in het Duitse nationale elftal mocht maken. Op het WK in 2010 beleefde hij bij Die Mannschaft zijn doorbraak bij het grote publiek, toen hij met het jonge Duitsland het brons pakte. 

Özil bediende Cristiano Ronaldo

De meeste voetballiefhebbers zullen de Özil herinneren uit zijn Real Madrid-tijd, waar de spelmaker met regelmaat ballen op een presenteerblaadje legde voor zijn kompaan in het veld: Cristiano Ronaldo. Hij droeg 159 keer het shirt van De Koninklijke en werd vervolgens de recordaankoop van Arsenal in 2013. In Londen won de creatieve linkspoot drie FA Cups en in totaal droeg hij 254 keer het shirt van The Gunners. In al die wedstrijden scoorde hij 44 keer. 

Mesut Özil gaat vooral de geschiedenisboeken in als ‘assistkoning’. Zo gaf hij de meeste assists in de volgende competities/toernooien: op het WK 2014, het EK 2016, in een Premier League-seizoen, een LaLiga-seizoen en een Bundesliga-seizoen.

Wint Duitsland het EK 2024 in eigen land?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Een van de allerbeste spelmakers?

  • Ja
  • Nee
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie