‘Messi krijgt transferupdate van Barcelona’

Foto: ‘Messi krijgt transferupdate van Barcelona’

Lionel Messi wordt de afgelopen weken steeds vaker met een terugkeer bij FC Barcelona in verband gebracht. De Catalanen hopen snel uitsluitsel te krijgen over de haalbarheid van de 35-jarige Argentijn. Volgens Mundo Deportivo wacht Barça op goedkeuring van de financiële plannen van volgend seizoen.

Barcelona heeft eerst groen licht nodig van La Liga over het financiële plaatje van volgend seizoen. Het is een publiek geheim dat de Catalanen zo’n tweehonderd miljoen euro zouden moeten bezuinigen. Een deel van dat geld moet uit het salarishuis komen en dan moet er óók nog ruimte gemaakt worden voor een nieuw Messi-salaris.

Het is de Argentijn volgens Spaanse media wel duidelijk dat hij niet voor de knaken bij Barcelona hoeft te tekenen. Eerder berichtten Spaanse media al dat er een jaarsalaris van zo’n twintig miljoen euro klaar ligt voor Messi. Dat is (veel) minder dan hij bij PSG verdient, en al helemaal minder dan andere aanbiedingen die Messi gehad zou hebben.

Messi staat ook in de belangstelling van clubs buiten Europa, die tientallen en soms honderden miljoenen over hebben om Messi naar hun club te halen. Barcelona lijkt daar al niet tegen op te kunnen bieden gezien de financiële situatie.

Het lijkt er wel op dat Barcelona nog spelers gaat verkopen om extra budget te creëren. Barcelona-trainer Xavi Hernandez zei al een vervanger voor Sergio Busquets, die net als Jordi Alba transfervrij vertrekt na dit seizoen, wil aantrekken. Om die vervanging, en mogelijk ook de terugkeer van Messi, te bekostigen, komt Ansu Fati mogelijk in aanmerking voor een transfer. Xavi wilde het vertrek van de buitenspeler niet uitsluiten.

Celta Vigo
Las Palmas
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 20 april 2024 00:10.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie