‘Messi heeft toekomst bepaald’

Foto: ‘Messi heeft toekomst bepaald’

Lionel Messi staat nog steeds hoog op de verlanglijst van FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta. De Argentijnse superster vertrok vorig seizoen naar Paris Saint-Germain. Na een lastig eerste jaar voelt Messi zich inmiddels helemaal thuis in Parijs.

In gesprek met voor CONMEBOL (Zuid-Amerikaanse UEFA, red.) vertelt Messi openhartig over zijn eerste jaar in Parijs. Dat was een moeilijke periode voor de Argentijn, die als mens in een heel nieuwe omgeving terecht kwam. Inmiddels is de legendarische buitenspeler op zijn plek in Parijs. Dat terwijl hij weet dat Laporta hem graag terug wil halen naar het Camp Nou-stadion.

Lionel Messi

Messi tekende vorig seizoen een contract voor twee jaar in Parijs. Die verbintenis loopt aan het einde van dit seizoen ten einde, waardoor er ook een mogelijkheid komt voor Barcelona om transfervrij toe te slaan. De moeilijke periode uit zijn eerste jaar bij PSG heeft Messi inmiddels achter zich gelaten.

“Ik hou veel meer van Parijs”, stelde Messi. “Ik ontdek de stad en vind het geweldig. Het eerste jaar waren er grote veranderingen. Het was niet mijn doel om FC Barcelona te verlaten, dat ging heel plotseling en abrupt. Het duurde ook even voordat ik helemaal gesettled was, maar ik ben blij hier te zijn en geniet samen met mijn familie van het leven in Parijs.”

FC Barcelona

De Argentijn vertelt meer over zijn persoonlijke struggles in zijn eerste jaar. “We (Messi en zijn gezin, red.) hebben ons hele leven op één plek gewoond: Barcelona. Ik was nog nooit verhuisd en ik wist niet hoe het voelde om lang weg te gaan. We hadden dit niet verwacht, maar het gebeurde van de ene op de andere dag. We hadden ons leven in Barcelona, onze vrienden, onze gewoontes. Dat viel allemaal weg.”

De dribbelkoning bleek toen toch van vlees en bloed. “We kwamen terecht in een andere stad, een ander land en een andere taal. Het voetbal, de cultuur, het klimaat: ik moest er heel erg aan wennen. Het was moeilijk, maar inmiddels geniet ik. Ook van het voetballen voor PSG.”

In Spanje lijken ze er inmiddels over uit waar de toekomst van Messi zal liggen: bij Paris Saint-Germain. Het valt van te voren al uit te tekenen dat de Parijzenaren een veel hoger salaris kunnen uitkeren aan Messi, die nog een eenjarige optie in zijn contract heeft staan. De Argentijn mag zelf weten of hij daar gebruik van gaat maken. Dat lijkt de komende maanden definitief duidelijk te worden, al lijkt FC Barcelona voor zomerse versterkingen de pijlen beter op andere transfertargets te kunnen richten.

Eerste WK-doelpunt Argentinië wordt gemaakt door Messi

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Waar ligt de toekomst van Messi?

  • Bij PSG
  • Bij Barcelona
  • Bij andere club
937+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie