‘Mes op de keel, we balanceren al maanden op een dun koord’

Foto: ‘Mes op de keel, we balanceren al maanden op een dun koord’

Door de 2-0 nederlaag tegen Fortuna Sittard moet Vitesse toch nog blijven vrezen voor de zestiende plek – en dus nacompetitie tegen degradatie – dit seizoen. De Arnhemmers staan drie punten boven Excelsior, de club die nu die gevreesde positie bekleedt, en heeft ook nog FC Emmen onder zich.

Vitesse nog altijd niet helemaal zeker van lijfsbehoud

Komend weekend krijgt Vitesse bezoek van het reeds gedegradeerde SC Cambuur. “Cambuur heeft geen druk, bij ons staat het mes zogezegd op de keel”, weet trainer Phillipp Cocu, geciteerd door De Gelderlander. “Wij moeten zondag weer een volle bak hebben in GelreDome. We hebben de onvoorwaardelijke steun van de achterban nodig. En dan moeten we zelf de houding tonen van de laatste weken. Fanatisme. Daarbij is effectiviteit halszaak. We moeten de fouten van de tegenstander een keer afstraffen.”

Vooral op mentaal gebied is dat belangrijk, weet Cocu. “We balanceren echt al maanden op een dun koord. Het vertrouwen is broos. Nu zie je dat bij de treffer van Fortuna. Dan zakt de moed weg. Tegen NEC was dat anders. Wij scoorden en dat gaf een enorme boost voor het vertrouwen. Mentaal is dit een heel zwaar seizoen, met veel tegenslag. Eén moment kan zo een keerpunt zijn.”

Na Cambuur nog Groningen en Feyenoord

Na Cambuur wachten ook nog FC Groningen (eveneens al gedegradeerd) en Feyenoord, dat vrijwel zeker al kampioen is op het moment van treffen. “We hebben onze kracht en zwaktes. Natuurlijk is creativiteit een thema. Zoals ook scorend vermogen. Dat is een wederkerend verhaal. Maar we kunnen wel druk zetten. We moeten elke wedstrijd energie leveren. Passie tonen. Die houding heb ik wel gezien en die is een voorwaarde voor lijfsbehoud”, aldus Cocu tot slot.

Gelredome

Eredivisie

14 mei 2023

12:15

Vitesse
Cambuur
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 mei 2023 12:15.

Gaat Vitesse nog op plek 16 belanden?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie