“Mensen vroegen zich af wat hij hier kwam doen”

Foto: “Mensen vroegen zich af wat hij hier kwam doen”

Cyriel Dessers had niet lang nodig om zich op te werken tot publiekslieveling bij Feyenoord. De club is op dit moment de mogelijkheden aan het onderzoeken om tóch vier miljoen euro bij elkaar te schrapen voor een definitieve transfer van de Belgische spits. 

De opmars van Dessers is ook oud-Feyenoorder Mike Obiku niet ontgaan. “Mensen vroegen zich af wat hij hier kwam doen. Hij werd nogal onderschat”, stelt hij in gesprek met Nu.nl John van Loen is ook verbaasd over de ontwikkeling van de spits: “Hij is een fenomeen aan het worden. Niemand had verwacht dat hij zo veel zou scoren bij Feyenoord. Als hij vanavond ook nog scoort in de tweede halve finale, wat gebeurt er dan?”

Dessers en Feyenoord

Peter Houtman ziet geen spits die ergens héél goed in is. “Maar hij doorziet vaak dingen: het lijkt erop of hij ruikt dat een speler in de fout gaat. Dat bleek wel bij het laatste doelpunt tegen Marseille. Hij staat er toch weer. En hij heeft een sterk lichaam”, vertelt de oud-voetballer. Van Loen vult aan: ”Het is niet dat hij drie man voorbij gaat en een mooie actie maakt. Maar hij staat wel op de goede plek.”

Dat zorgt ervoor dat Dessers zich vrij voelt bij Feyenoord. “Ik heb heel veel spitsen meegemaakt die op de training de trukendoos opengooiden en in de wedstrijd dat niet konden laten zien. Dat was Kuipvrees.”

Ondanks de goede prestaties, twijfelt Van Loen of Dessers vier miljoen euro waard is. “Hij heeft er maar zes in de competitie gemaakt. 4 miljoen is in deze tijd niet zo veel geld voor een spits die tien keer scoort in de Conference League. Straks schiet hij tegen Marseille de elfde binnen, dan is hij goud waard. Maar je moet vooral de vraag stellen of hij het volgend seizoen weer zo goed doet.”


Dessers 4 miljoen waard?

  • Ja, zeker
  • Denk het niet
63+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie