“Meneer Van Gaal zou meneer Van Gaal niet zijn…”

Foto: “Meneer Van Gaal zou meneer Van Gaal niet zijn…”

Andries Noppert kon in januari nog anoniem over straat, maar is later dit jaar actief op het WK in Qatar. Vrijdag kreeg de goalie van sc Heerenveen te horen dat hij bij de laatste 26 spelers zit..

Noppert noemde zijn uitverkiezing ‘mooi’ en ‘bizar’. “Als je mijn hele carrière bekijkt en dan dit dan gebeurt. Dan is dit wel ‘de kers op de taart'”, jubelt de boomlange Fries tegenover Omrop Fryslân. Zelf wist hij urenlang van niets, zelfs niet nadat het nieuws omtrent Jasper Cillessen bekend werd. “Maar dan weet je het nog niet. Het kan in je voordeel werken, maar ik wist ook niet wat de coach wilde: drie of vier keepers. Dus ik wilde niet te vroeg juichen.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

De Heerenveen-doelman vond het lastig om zijn eigen kansen in te schatten. “Die anderen hebben misschien wel meer ervaring. Niet dat ik daar voor onder doe, maar ik dacht wel dat het meer voor de hand lag om hun mee te nemen.” Uiteindelijk werd Noppert dus geselecteerd door de bondscoach. “Meneer Van Gaal zou meneer Van Gaal niet zijn als er geen verrassing bij zou zitten.”

Voorzichtig durft Noppert zelfs te dromen van een basisplaats op het WK. “De kans wordt met drie keepers wel groter. De wonderen zijn de wereld nog niet uit”, aldus de doelman, die zondag eerst nog een wedstrijd namens Heerenveen keept: de Friese derby tegen SC Cambuur.

Wint Heerenveen van Cambuur?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat hij minuten maken in Qatar

  • Ja
  • Nee
407+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie