‘Memphis Depay wil Oranje-verandering’

Foto: ‘Memphis Depay wil Oranje-verandering’

Memphis Depay maakte na twee invalbeurten in de wedstrijd tegen Qatar zijn basisentree op het WK 2022. De aanvaller van FC Barcelona, die door blessures en de concurrentie van Robert Lewandowski weinig aan spelen toe kwam de afgelopen maken, gaf in gesprek met De Telegraaf een stille hint over de aanval tegen de Verenigde Staten.

Depay heeft nog niet het toernooi waar hij op hoopte. De topschutter van het huidige Oranje kan nog niet zo domineren op het veld zoals hij in het verleden deed. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het gebrek aan wedstrijdritme, maar de woorden van de aanvaller zelf stellen dat er misschien meer redenen zijn.

Memphis Depay

In gesprek met De Telegraaf is Depay ten eerste vooral blij dat hij voor de derde wedstrijd achter elkaar minuten kon maken in het Nederlands elftal. “Ik ben aardig in de posities gekomen waar ik wil komen in het veld. Dat kan altijd nog beter. Het voelde goed. Het was lekker om weer te starten.”

De aanvaller van FC Barcelona was bij beide doelpunten betrokken. De eerste kwam op naam van zijn partner in de aanval, PSV’er Cody Gakpo. Depay is blij met de aanvaller: “Cody is een fantastische speler, een klinische speler. Het is fantastisch dat hij dit op dit podium kan doen.”

Nederlands elftal

Depay heeft echter wel een voorkeur voor een andere speler naast zich. “Ik heb een prima klik met Gakpo, maar ik denk dat ik toch het liefst met Steven Bergwijn speel”, stelde de aanvaller. Dat heeft echter niets met de kwaliteiten van Gakpo te maken.

“Die (Bergwijn, red.) is nog balvaster en dan kan Cody eroverheen komen. Maar we hebben heel veel verschillende spelers met kwaliteiten”, sloot Memphis af.

Heeft Memphis een punt?

  • Ja
  • Nee
552+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie