Megaboete dreigt voor ‘thuisbezorger’ op veld Volendam

Foto: Megaboete dreigt voor ‘thuisbezorger’ op veld Volendam

Een opmerkelijk moment tijdens FC Volendam – sc Heerenveen (1-3) afgelopen weekend, toen de wedstrijd eventjes stilgelegd werd omdat er een ‘fan’ in een Thuisbezorgd-outfit, inclusief pizzadoos, het veld op rende. Al snel werd hij van de mat af geholpen door een steward en een speler.

Het bleek te gaan om ‘een Youtuber die opdrachten krijgt van zijn volgers om gekke stunts uit te halen’, zegt zakelijk directeur Richard de Weijze in de Leeuwarder Courant. Het is een duur geintje geworden, want twee boetes van bij elkaar opgeteld 2450 euro hangen hem nu boven het hoofd. “Dit keer was dat: bezorg een pizza tijdens een wedstrijd van FC Volendam. Dat is voor hem zijn inkomstenbron. Nou, hij heeft zijn aandacht gehad, maar wij zijn echt niet blij met figuren die over de rug van het voetbal heen willen scoren.” Op het veld betreden staat een boete van 2000 euro.

“We hebben deze persoon ook aangemeld bij de KNVB en daar rekenen ze een boete van 450 euro en mogelijk een landelijk stadionverbod. Hoe lang dat stadionverbod gaat duren? Dat moeten we nog even bekijken. Dit soort kwesties hebben we niet elke week aan de hand gelukkig. Maar meestal moet je dan denken aan een jaar.”

ESPN

Ook kan ESPN nog een boete uitdelen omdat de ‘thuisbezorger’ eigen beelden van tijdens de wedstrijd heeft uitgezonden op het internet, terwijl de betaalzender alleenhouder van de uitzendrechten is. “Iedereen mag tijdens de wedstrijd beelden maken, maar dan uitsluitend voor privégebruik. Het is echter aan ESPN of zij hier tegen gaan optreden, als deze persoon de beelden daadwerkelijk publiceert en eraan gaat verdienen”, aldus De Weijze tot slot.

Gaat Volendam degraderen dit seizoen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie