‘Megabedrag voor Weghorst-opvolger’

Foto: ‘Megabedrag voor Weghorst-opvolger’

Manchester United huurde deze winter Wout Weghorst van Burnley om de spitspositie van opvulling te voorzien. De Nederlandse spits, die het eerste deel van dit seizoen op huurbasis bij Besiktas speelde, lijkt niet voor de lange termijn als eerste spits gezien te worden.

De kwaliteiten van Weghorst passen perfect in het voetbal dat Erik ten Hag voor zich ziet. De grote, sterke spits is echter niet van de wereldklasse die de toeschouwers van Old Trafford graag zien.

Volgens Daily Mirror is Manchester United in die zoektocht uitgekomen bij Engels international Harry Kane. De aanvoerder van Tottenham Hotspur en de nationale ploeg wil al langer een transfer naar een topclub maken. Tottenham-voorzitter Daniel Levy lijkt dat niet zo te zien zitten.

Voor de transfer van Erling Haaland naar Manchester City was Kane al ogenschijnlijk dicht bij een toptransfer. City had naar verluidt een bod van een kleine 120 miljoen euro neergelegd bij Spurs, maar daar is nooit op gereageerd.

Volgens Daily Mirror zal de vraagprijs van Tottenham Hotspur de aankomende zomer hoger liggen. De club zou minimaal 140 miljoen euro willen ontvangen voor de sterspeler, die ook een flinke salariseis meeneemt naar de contractonderhandelingen met Manchester United.

Volgens de Engelse pers kijken The Red Devils tegen een kostenplaatje van ruim driehonderd miljoen euro (!) aan. Dat contrast kan haast niet groter met de noodzaak om Weghorst weg te plukken bij Besiktas, maar heeft naast de flinke investeringen van United dit seizoen nog een verklaring.

De familie Glazer, grootaandeelhouders van de club, willen hun meerderheidsaandeel verkopen. Dat betekent dat de geldkraan zo goed als dicht zit en het geld dat al in de club zit, niet uitgegeven kan worden aan miljoenentransfers – en zodoende werd Weghorst gehuurd.

Aan het begin van het seizoen hoopt United echter meer duidelijkheid te hebben over de nabije toekomst. De Glazers moeten hun aandeel in de komende maanden wel zien te slijten: een transferzomer zonder grote transfers is – helemaal in de Premier League van vandaag – een utopie.

Kane naar United?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
1294+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie