‘Media’ slaat terug richting Schreuder: “Dat was echt niet normaal”

Foto: ‘Media’ slaat terug richting Schreuder: “Dat was echt niet normaal”

De uitbarsting van Alfred Schreuder na Ajax – Excelsior (7-1), zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij Henk Spaan. In zijn column in Het Parool behandelde de journalist het opvallende moment.

“Schreuder pakte zijn moment, na die 7-1. Ik vond de opvallendste zin: ‘Als jullie iets willen weten, bel me.” Ik wil iets weten'”, opent Spaan. “Mijn vraag aan Ajax is: stuur me even het nummer van Alfred.”

Schreuder pakte de media stevig aan, en foeterde dat de pers zich niet bij de feiten hield en zorgde voor stemmingmakerij. Dat de zaakwaarnemer van de oefenmeester betrokken was bij veel transfers, vond Schreuder de normaalste zaak van de wereld. “Ik bleef nadenken over de stelling dat “de media” zich tot de feiten moesten beperken. ‘Jullie schreven dat mijn zaakwaarnemer deals voor Ajax heeft gedaan. DAT KLOPT.’ Daarna zei de hoofdtrainer van Ajax dat dit normaal was. Echt niet.”

De wedstrijd

Spaan vond Ajax aardig voor de dag komen tegen Excelsior. “Ajax speelde best goed”, klinkt het. “Bassey voldeed achter Tadic, Tadic voldeed vóór Bassey, Blind voldeed als passer op Brobbey, Brobbey voldeed als afmaker.” Bepaalde dingen konden echter beter. “Sanchez en Berghuis gaven soms ongeconcentreerd de bal weg en Álvarez was de beste van allemaal.”

TIP: 2.40 als Ajax beide helften wint tegen RKC!

Keek jij ook zo op van de tirade van Schreuder

  • Echt wel
  • Niet echt
528+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie