Mbappé gekraakt: ‘Hij hoort zijn fans ook te bedienen’

Foto: Mbappé gekraakt: ‘Hij hoort zijn fans ook te bedienen’

De analisten van het ESPN-programma WK-Praat hebben geen goed woord over voor de mediaboycot van Kylian. Mbappé. De Franse superster stelde zelf daarvoor te hebben gekozen om zich volledig te kunnen focussen, maar de analisten van het praatprogramma vinden juist dat Mbappé daarmee zijn fans niet tegemoet komt.

Het boycot van Mbappé zou echter mee te maken hebben met Qatarese regime waarover de spits niet zou willen praten. Presentator Vincent Schildkamp stipt de gevoelige kwestie aan bij WK-Praat. “Mbappé wilde natuurlijk niet praten over het regime in Qatar, die hem ook privé nog betalen. Maar het is de grote ster van het WK, misschien wel het uithangbord, en hij praat niet met de media.”

Arnold Bruggink is van mening dat Mbappé zijn fans daarmee in de kou laat staan. “Het hoort niet. Het is namelijk ook een van jouw taken als wereldster. Zo bedien je namelijk je fans. Dit is ook jouw podium om je verhaal te doen. Daar hoeft hij van mij echt niet over allerlei andere dingen te praten, maar je wil natuurlijk ook zo’n speler zien en horen. Het is ook een jeugdheld voor heel veel mensen en kinderen.”

Messi

Volgens Marciano Vink zijn er meerdere sterren die zich laten betalen door dubieuze regimes en haalt daarbij Lionel Messi als voorbeeld aan. “Van Messi las ik een verhaal dat er journalisten aan het wachten waren tot twee uur ‘s nachts, en dat het de bedoeling was dat hij nog langs zou komen voor een paar vragen. Toen ze uiteindelijk dachten dat hij niet meer zou komen, stond Messi daar ineens om antwoorden te geven. Hij nam echt uitgebreid de tijd om mensen nog van antwoorden te voorzien, terwijl de rest van het team allang naar het hotel was.”

Het gedrag van Mbappé vindt Vink dan ook absoluut niet kunnen, die stelt dat de Franse spits gewoon zijn plichtplegingen moet doen. “Dus als jij Mbappé bent: het spijt me, maar je gaat gewoon zitten.

Moeten voetballers altijd de pers te woord staan?

  • Ja, dat hoort gewoon bij hun werk
  • Nee, dat moeten ze zelf weten
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie