Maurice Steijn legt uit waarom Sutalo zo tegenvalt bij Ajax

Foto: Maurice Steijn legt uit waarom Sutalo zo tegenvalt bij Ajax

Josip Sutalo was een spaarzame Mislintat-aankoop waarmee Maurice Steijn ‘wel kon leven’ toen hij afgelopen seizoen bij Ajax begon. De Kroaat bakte er echter weinig van. Hoe komt dat toch?

‘Josip Sutalo heeft een ervaren verdediger naast zich nodig’

Die vraag beantwoordt Steijn in de De VP Oranjekantine. “Hij heeft bakken met kritiek gehad, ook vanwege het forse prijskaartje dat om zijn nek hing. We hebben hem vaak gezien bij Dinamo Zagreb en ook in de Nations League.”

De Europese duels met Ajax mocht hij vervolgens niet meedoen omdat hij al met Dinamo Zagreb in de kwalificatieronde had meegespeeld. “Op de training zagen wij echter een typische Ajax-speler: iemand met snelheid, iemand die durfde vooruit te verdedigen en iemand die veel intercepties had.”

‘Aan de andere kant hadden we ook meer van hem mogen verwachten’

Komt het wellicht door alle omstandigheden dat Sutalo zo door de mand viel in Amsterdam? “Het is gewoon een speler die eigenlijk ervaring naast zich nodig heeft om te laten zien hoe goed hij kan zijn. Of het daar bij Ajax is misgegaan? Dat zou kunnen. Hij had twee jonge jongens naast zich. Aan de andere kant hadden we ook meer van hem mogen verwachten. Je hebt spelers die boven zichzelf uitstijgen als ze geleid worden door een ervaren keeper of ervaren centrale verdediger naast zich. Dat was bij Ajax nog niet het geval.”

“Over Sutalo verbaas je je elke keer weer”, zei Kees Kwakman nog in EK-Praat van ESPN deze week. “We zeggen nu al een heel jaar hetzelfde over hem, maar in de eerste helft wil hij een bal wegwerken en die schiet hij zijn tegen eigen hoofd aan. Bij de 2-2 trapt hij over de bal heen en vlak daarna kwam hij goed weg toen hij een balletje terug gaf.”

Sutalo gaat uiteindelijk slagen bij Ajax

  • Eens
  • Oneens
761+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie