Martens overweegt nieuwe AZ-functie en wijst inspiratiebron aan

Foto: Martens overweegt nieuwe AZ-functie en wijst inspiratiebron aan

Maarten Martens hoopt komend seizoen op een baan als hoofdtrainer bij een club uit de hoogste of een-na-hoogste divisie. Al is de kans aanwezig dat de huidig trainer van Jong AZ ook doorschuift naar een rol binnen de technische staf van de eerste selectie.

Meerdere opties voor Martens

“Volgend jaar hoofdcoach worden bij een eerste- of tweedeklasser kan een mooie optie zijn”, vertelt Martens in gesprek met Het Nieuwsblad. Al lopen er ondertussen ook gesprekken met AZ om mij te integreren in de staf van de A-ploeg. Alles ligt echt nog open.”

Voor Martens is het vooral belangrijk dat zijn nieuw functie in het te volgen pad van zijn trainerscarrière past. “Vlak na mijn voetbalpensioen in 2016 begon ik bij de Onder-15 van Club Brugge, daarna nam ik de Brugse Onder-17 en Onder-18 voor mijn rekening tot het mooie aanbod kwam om Jong AZ te coachen. Dat wilde ik twee jaar doen en nu nadert dat hoofdstuk zijn einde.”

Van Gaal is de beste

Martens stak in zijn verleden als speler veel op van zijn hoofdtrainers, maar weet wel welke oefenmeester bij hem met stip op de eerste plek staat. “Ik heb veel grote namen als trainer gehad – van Koeman tot Advocaat en van Huub Stevens tot Broos en Vercauteren. Frankie Vercauteren had de gave om zaken heel erg snel op te merken, maar Van Gaal blijft toch de allerbeste. Hij is voor mij als beginnende coach een inspiratie.”

Volgens Martens, die het kampioenschap van AZ (2009) het hoogtepunt uit zijn carrière noemt, is Van Gaal extreem veeleisend. “Niemand mocht zijn focus ook maar eventjes verliezen en alles wat hij deed, had een doel. Soms heb je trainers die wat bezigheidstherapie geven, maar Van Gaal daagde je continu uit. Helaas heb ik als speler nooit notities gemaakt na de trainingen, maar gelukkig kan ik nu soms oefeningen gebruiken uit één van Van Gaals boeken die hier (bij AZ red.) op de club liggen.”

Moet een Eredivisieclub Martens aanstellen?

  • Ja, lijkt me wel een goede trainer
  • Nee, dat lijkt me nog te hoog gegrepen
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie