Martens krijgt opvallende nieuwe rol bij eerste elftal AZ

Foto: Martens krijgt opvallende nieuwe rol bij eerste elftal AZ

Maarten Martens en AZ zijn het eens geworden over een nieuwe rol. De Belgische oud-speler gaat in Alkmaar aan de slag als assistent-trainer van de hoofdmacht in de functie van transitiecoach.

Belg aan de slag als transitiecoach

De 38-jarige Martens was de voorbije twee seizoenen eindverantwoordelijke bij Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Met de leiding waren er al langer gesprekken over een nieuwe rol bij de club. Die komt er nu als transitiecoach van het eerste elftal. Martens gaat zich daarbij richten op de talent die zich bij de hoofdmacht voegen en de A-selectiespelers bij Jong AZ.

“Ik was inderdaad al langer in gesprek over de rol die ik zou kunnen invullen bij het eerste”, stelt Martens op de clubwebsite van AZ. “Het duurde even omdat we met veel belangrijke andere dingen bezig waren, zowel bij het eerste elftal als bij Jong AZ. Dat was voor mij het allerbelangrijkste op dat moment.”

“Meerwaarde proberen te zijn”

De aanvallende middenvelder van weleer voegt zich bij de staf van Pascal Jansen. “Ik ga zelf veel opsteken van de andere trainers en een meerwaarde proberen te zijn voor hen en de spelersgroep. Ik wil altijd blijven bijleren. Daarnaast zal ik meerdere trainingen uitzetten en een rol vervullen in het analyseren van Europese tegenstanders.”

Directeur voetbalzaken Max Huiberts legt uit waarom AZ Martens graag wilde behouden. “Maarten is een toegevoegde waarde met al zijn ervaring als speler en trainer. Met die achtergrond kan hij ook van belang zijn voor de individuele coaching van spelers. Hier werd al aandacht aan besteed, maar een extra iemand in de staf is een plus.”

Een mooie rol voor Martens?

  • Ja, klinkt goed!
  • Heb mijn twijfels…
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie