Marokko haalt opgelucht adem na ‘blessure-update’ Ziyech

Foto: Marokko haalt opgelucht adem na ‘blessure-update’ Ziyech

De supporters van Marokko kunnen opgelucht halen over Hakim Ziyech. De spelmaker werd in de oefenwedstrijd tegen Georgië voortijdig naar de kant gehaald, maar voor een blessure hoeven de supporters niet te vrezen.

In het met 3-0 gewonnen oefenduel haalde bondscoach Walid Regragui in minuut 69 Ziyech als enige naar de kant. Daardoor vreesde men dat de spelmaker misschien een blessure had opgelopen. Na afloop van de wedstrijd verklaarde de Marokkaanse bondscoach juist dat hij Ziyech preventief had gewisseld om een blessure te voorkomen.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Ziyech preventief gewisseld

Tegenover de Marokkaanse pers gaf Regragui tekst en uitleg. “We waren bang dat Hakim een blessure zou oplopen. In dit soort wedstrijden ben je altijd bang dat spelers geblesseerd raken.” In het vriendschappelijk duel scoorde de spelmaker op schitterende wijze door vanaf de eigen helft te scoren.

Regragui was na afloop van de wedstrijd tevreden met de overwinning. “Het belangrijkste was dat we wonnen. Veel van onze spelers zijn niet zeker van speeltijd bij hun club. Ze moeten wennen aan het tempo en dat was moeilijk voor sommige spelers. We zagen vermoeidheid bij ze aan het eind van de wedstrijd. Maar we weten dat het tempo hoog zal liggen op het WK. De sfeer in de spelersgroep is uitstekend en we beginnen te spelen zoals we dat willen doen.”

Marokko heeft het niet getroffen wat betreft de poule-indeling. De Leeuwen van de Atlas treffen onder meer België, Kroatië en Canada. Regragui beseft dan ook dat er een zware klus te wachten staat. “We willen de tweede ronde halen. Dat wordt niet makkelijk, maar we blijven hard werken om ons doel te bereiken.’

Wint Nederland met 1-3 van Senegal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Marokko de groepsfase overleeft?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
26+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie