Manchester City kampioen na uitglijder uitgeblust Arsenal

Foto: Manchester City kampioen na uitglijder uitgeblust Arsenal

Arsenal heeft Manchester City op zaterdagavond het kampioenschap van de Premier League geschonken. The Citizens zouden eigenlijk een ‘titelwedstrijd’ spelen tegen Chelsea voor eigen publiek in het Etihad Stadium, maar de ploeg van oefenmeester Josep Guardiola is een dagje eerder dus al ‘Premier League-koning’ geworden door een uitglijder van Arsenal. Dat ging onderuit bij Nottingham Forest (1-0).

Arsenal glijdt uit bij laagvlieger en schenkt Manchester City kampioenschap

Arsenal schoot uit de startblokken in de Premier League, maar het eindschot van The Gunners is niet al te best te noemen. Sinds april liepen de Londenaren immers al zes keer tegen de lamp, waardoor de strijd eigenlijk voor deze zaterdagavond al gestreden was. Dat City kampioen zou worden wisten we al, maar trainer Mikel Arteta probeerde zijn manschappen nog moed in te praten. ‘Het is nog mogelijk’, liet hij keer op keer weten op zijn perspraatjes. Tegen beter weten in.

Al halverwege de eerste helft kwam Arsenal op achterstand tegen Nottingham Forest. In de negentiende minuut van het duel leed Martin Ödegaard balverlies, waarna de spelers van Forest in een piep en een zucht aan de overkant van het veld waren, waar Taiwo Awoniyi in staat gesteld werd om te scoren. De maker van de 1-0 was in 2016 nog in Nederland te bewonderen, want toen werd hij door zijn werkgever Liverpool uitgeleend aan NEC.

Balbezit, maar geen goals

The Gunners bepaalden het spel en hadden véél meer balbezit dan hun tegenstander (81,4 om 18,6 procent), maar bleken tandeloos voor het doel van Keylor Navas. De 1-0 einduitslag betekent dat Manchester City niet meer bij te halen is door Arsenal. Aan de andere kant zijn de Londenaren ook niet meer bij te halen door Newcastle United, de tweede stek is binnen en dat betekent dat Arteta en zijn mannen volgend seizoen weer eens in de Champions League spelen.

Scoreverloop: 1-0 (19′) T. Awoniyi

City de terechte kampioen?

  • Ja
  • Nee
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie