Malacia geniet: “Iedereen juicht voor elkaar”

Foto: Malacia geniet: “Iedereen juicht voor elkaar”

Tyrell Malacia verruilde Feyenoord afgelopen zomer voor Manchester United. Bij The Red Devils speelt de linksback zeer regelmatig, onder coach Erik ten Hag. Donderdag wacht de return in eigen huis tegen FC Barcelona, na de 2-2 in Camp Nou vorige week.

“Je moet op je top spelen. Als je verliest, lig je uit het toernooi. Zeker onder deze trainer willen we goed voetbal spelen maar uiteindelijk is het resultaat het belangrijkste. Soms moet je op een lelijke manier winnen. Die wedstrijden zitten ertussen”, vertelt Malacia op de clubwebsite, geciteerd door Voetbal International.

Malacia hecht veel waarde aan het kweken van teamgeest door Ten Hag, als sleutel tot succes bij United. “Iedereen – zelfs als je op de bank zit – moedigt iedereen aan en juicht voor iedereen. Zelfs als er iets kleins gebeurt op het veld, zie je dat iedereen betrokken is. Dat is belangrijk denk ik.”

Concurreren met Luke Shaw

Toch is er natuurlijk ook gezonde concurrentie; in het geval van Malacia met name met Luke Shaw. “Er is altijd concurrentiestrijd bij een grote club als Manchester United. Daar moet je mee leren omgaan. Ik denk dat ik dat als persoon goed kan. Het maakt je ook sterker. Ik heb 25 wedstrijden gespeeld. Mijn eerste seizoen in de Premier League was niet niks.”

“Shaw zit naast mij in de kleedkamer. We zijn heel veel met elkaar bezig, hebben vaak gesprekken met elkaar. Als hij een keer centraal speelt zijn we ook veel met elkaar bezig. Dat zit wel goed. Luke is een hele goede speler, dat wist ik al toen ik hier naartoe kwam. Ik wist wat me te wachten stond.”

Malacia is wereldtop

  • Eens
  • Dat niet
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie