Maatregel Slot: ‘Ik beperk het buiten zijn zoveel mogelijk’

Foto: Maatregel Slot: ‘Ik beperk het buiten zijn zoveel mogelijk’

Arne Slot merkt dat Rotterdam en omstreken kampen met heuse kampioenskoorts. De trainer van Feyenoord probeert het zelf een beetje te ontlopen door ‘zoveel mogelijk binnen te blijven’.

Arne Slot probeert kampioenskoorts nog even te vermijden

Als PSV morgen niet wint van Sparta, speelt Feyenoord op zondag een echte kampioenswedstrijd tegen Excelsior. “Ik zal het woord kampioenswedstrijd zeker niet in de mond nemen. Wij focussen ons volledig op Excelsior, een geduchte tegenstander die heel veel punten haalt in thuiswedstrijden en nog volop strijdt om erin te blijven. Ik denk dat PSV in staat is om vier keer te winnen. Daar gaan wij vanuit, dus dan moeten wij nog twee keer winnen”, zegt Slot op de persconferentie vanmiddag.

Sinds 2017 werd Feyenoord geen kampioen. “Als ik ergens loop, dan begint ook iedereen erover. Daarom beperk ik het buiten zijn nu zoveel mogelijk. Wij zijn gefocust op Excelsior.”

Brighton als inspiratiebron

Hoe houdt Slot zijn spelers net zo gefocust? “Het weghouden bij de ploeg is onmogelijk. Wat ik zelf doe, is dat ik Netflix opzet of voetbalwedstrijden kijk als er praatprogramma’s op zijn. Ik zal niet zeggen welke wedstrijden, anders krijg ik daar weer kritiek op”, doelt Slot lachend op José Mourinho, die stelde dat Slot ‘maar wat vaker naar AS Roma moest kijken’. “Maar Brighton was wel een aanrader. Een reden dat ik naar Brighton kijk, is dat ik bij dat soort ploegen zelf ideeën krijg.”

Wordt Feyenoord zondag al kampioen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie