Maaskant pleit tegen Ajax-duo bij Oranje

Foto: Maaskant pleit tegen Ajax-duo bij Oranje

Robert Maaskant zou op dit moment niet kiezen voor Daley Blind en Steven Berghuis. Als de voetbalanalist het voor het zeggen zou hebben, dan nemen Tyrell Malacia en Teun Koopmeiners hun posities in bij Oranje.

In VI Oranje, de WK-show van Voetbal International, legt Maaskant uit waarom Berghuis bij hem niet zou starten. “Hij is denk ik verdedigend kwetsbaar. Met Koopmeiners heb je meer controle over het geheel. Puur in de controle zou je ook De Roon kunnen opstellen. Stel dat je tegen Kroatië komt te spelen: wie gaat dan de passing van Modric tegenhouden? Ik denk dat je dan De Roon of Koopmeiners nodig hebt. Zij willen dat ook, zij hebben dat karakter.”

“Dat mag je niet van Berghuis vragen”, stelt Maaskant, die ook Blind niet zou opstellen. “Ik weet ook wel dat je Blind nodig hebt in de passing, maar als je hem dan absoluut wilt opstellen, kan hij misschien wel als controlerende middenvelder spelen. Ik vind hem niet het type wingback. Blind is niet iemand die snelheid heeft en buitenom gaat. Blind is een passer. In mijn realisme is hij verdedigend kwetsbaar tegen de top van de wereld. Hij gaat Antony niet tegenhouden, maar Malacia en Aké wel.”

Maaskant is overigens wel te spreken over Blind. “Hij heeft het waanzinnig goed gedaan. Met zijn tactisch vermogen is hij overeind gebleven in zijn carrière. Ik zou de term ‘over the hill’ nooit willen gebruiken voor Blind, maar op absoluut wereldniveau is hij niet meer de beste. Of dat ook voor Ajax geldt? Op Europees niveau misschien wel, op nationaal niveau in de Eredivisie geldt dat minder.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
168+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie