Luis Suárez haalt keihard uit naar FIFA

Foto: Luis Suárez haalt keihard uit naar FIFA

Luis Suárez heeft vrijdagavond keihard uitgehaald naar de arbitrage en de FIFA. Na de WK-uitschakeling kon de Uruguayaanse aanvaller zijn emoties niet de baas.

Uruguay werd ondanks een 2-0 zege op Ghana uitgeschakeld. “Ik ben teleurgesteld en boos”, zo opende Suárez zijn analyse. “We zijn kritisch op de manier waarop we speelden in de eerste twee wedstrijden, maar vandaag hebben we alles gegeven. We moesten winnen en dat hebben we gedaan, maar we zijn door onszelf in deze positie beland.”

Arbitrage

Het Uruguayaanse elftal kwam één doelpunt tekort. Juist daarom was Suárez niet te spreken over het niet toekennen van twee strafschoppen. Daniel Siebert gaf ondanks een VAR-interventie geen penalty na een valpartij van Darwin Núñez, waar Edinson Cavani in de blessuretijd evenmin nul op het rekest kreeg.

Suárez was duidelijk: “Ik zie dat Edi wordt afgesneden. Darwin had er ook eentje verdiend. Dat zijn geen excuses, maar het zijn wel goede penaltynemers. Het scheidsrechterscomité van de FIFA moet betere uitleg geven over het toekennen van penalty’s.”

Kinderen

Tot overmaat van ramp mocht Suárez na afloop zijn kinderen niet zien. “Na de wedstrijd wilde ik mijn familie zien en kreeg ik te horen dat mijn kinderen niet naar beneden mochten komen, terwijl ik een speler van Frankrijk wel met zijn kinderen op de reservebank heb gezien. Ik ben teleurgesteld. Mijn jongste zoon heeft me nooit een WK-wedstrijd zien winnen. Vandaag hebben we weliswaar gewonnen, maar hij vertrekt met een bedroefd gevoel. Het lijkt erop dat Uruguay meer macht moet krijgen. De FIFA is altijd tegen Uruguay.”

Brazilië wereldkampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Suárez gelijk?

  • Ja
  • Nee
1435+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie