Lozano onthult door wie hij bij PSV vertrok

Foto: Lozano onthult door wie hij bij PSV vertrok

Hirving Lozano maakte een aantal jaar de Nederlandse voetbalvelden onveilig. De Mexicaanse vleugelflitser werd door PSV weggeplukt bij Pachuaca, dat in de Mexicaanse eredivisie speelt.

De Mexicaanse vleugelaanvaller is sinds 2014 al actief in het profvoetbal. “Drie jaar later nam ik mijn familie de halve wereld mee over toen ik tekende in Nederland bij PSV”, vertelde Lozano tegen The Players Tribune.

Die overgang bleek het begin van een glansrijke voetballoopbaan. “Ik ben God dankbaar, want de overstap verliep goed. We werden in mijn eerste seizoen kampioen en in het tweede jaar speelde ik in de Champions League. Ook was ik al een vaste speler bij het Mexicaanse elftal.”

PSV

Sinds zijn transfer naar PSV ging het snel bij de Mexicaan. “Ana (Ana Obregón, de vriendin van Lozano, red.) en ik hebben al een aantal keer in mijn carrière stilgestaan van: ‘wacht, wat gebeurt er allemaal? Is dit ons leven nu? Hoe zijn we hier beland? Er is zoveel gebeurd tussen mijn debuut en PSV. Het waren een paar jaren, maar het voelde soms als enkele dagen.”

De mooiste herinneringen bewaart Lozano aan de eerste keer dat Napoli de interesse kenbaar maakte. “Op een dag kreeg ik een belletje vanuit Italië. ‘Hola Chucky, je spreekt met Carlo Ancelotti’, klonk het. Toen ik die naam hoorde, stond ik helemaal versteld. Ancelotti werkte toen als analist voor Televisa in Mexico en hij had mijn doelpunt gezien op het WK. Hij wilde me toen naar Napoli halen!”

Vervolgens begon het Italiaanse charmeoffensief van: “In het seizoen 2018/2019 kreeg ik iedere week een belletje van hem. Toen ik geblesseerd raakte, vroeg hij telkens naar me. ‘Hoe gaat het met je knie? Hoe verloopt je herstel?’ Dat is echt hoe hij is. Toen hij me vroeg naar Napoli te komen, kon ik gewoon geen ‘nee’ meer zeggen. Je kent Ancelotti. Het is een geweldige trainer, maar een nog beter mens.”

Lozano scoort tegen Argentinië!

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Mis jij Lozano weleens?

  • Ik wel
  • Ik niet
2810+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie