Lof voor Schreuder: ‘Zijn voetbalverstand is van hoog niveau’

Foto: Lof voor Schreuder: ‘Zijn voetbalverstand is van hoog niveau’

FC Twente-spits Ricky van Wolfswinkel neemt het op voor Ajax-trainer Alfred Schreuder. De aanvaller van de Tukkers vindt de vele kritiek op de oefenmeester niet terecht en stelt dat Schreuder de juiste man is voor Ajax op dit moment.

Van Wolfswinkel speelde nog een seizoen samen bij Vitesse toen de aanvaller net doorbrak bij Vitesse. “Ik ken Alfred”, zegt de spits in gesprek met De Telegraaf. “Hij was een ploeggenoot bij Vitesse en na de winterstop kwam hij terug als assistent van Theo Bos.”

De routinier van Twente zegt een hoge pet op te hebben van het voetbalverstand Schreuder. “Dat is echt van een hoog niveau.” Volgens Van Wolfswinkel zitten nu alleen de omstandigheden in Amsterdam niet helemaal mee. “Het is voor hem niet gemakkelijk werken als je zoveel veranderingen voor je kiezen krijgt, zoals daar het geval is geweest. Bij een club als Ajax krijg je niet zoveel tijd en dat is doodzonde, want ik ben er zeker van dat Alfred de juiste trainer is voor Ajax.”

Ajax en Twente nemen het zaterdagavond tegen elkaar op in de Johan Cruyff ArenA. Het verschil tussen beide elftallen is slecht één punt. De Amsterdammers zijn al vier competitieduels zonder zege, waardoor de druk op Schreuder groot is. Vooral vanuit de Amsterdamse achterban is er grote onvrede over de oefenmeester, die na Twente volgende week Feyenoord in De Kuip treft.

Eindigt Ajax tegen FC Twente in 2-1?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Schreuder de juiste man is voor Ajax?

  • Ja, ze moeten hem de kans geven
  • Nee, ze moeten hem ontslaan
768+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie