Liverpool zegeviert dankzij Salah bij Spurs

Soccernews

Liverpool heeft zondagavond goede zaken gedaan in de Premier League. De manschappen van Jürgen Klopp boekten een 1-2 overwinning op Tottenham Hotspur.

Liverpool is bezig aan een teleurstellend Premier League-seizoen, maar in Londen draaide het vanaf het begin al naar wens. Na twaalf minuten resulteerde dat in de openingstreffer. Een voorzet werd door Darwin Núñez afgelegd op Mohamed Salah, die van dichtbij de 0-1 tegen de touwen werkte.

Tottenham kreeg daarna kansen om de stand in evenwicht te brengen. Ivan Perisic kopte op de paal na mistasten van Alisson Becker, die zelf redde op de rebound van Pierre-Emile Højbjerg. Kort voor rust scoorde Liverpool wel voor de tweede keer: Salah onderschepte een terugspeelbal van Eric Dier en wipte de 0-2 binnen.

In de tweede helft kreeg Tottenham kansen om de spanning terug te brengen. Perisic raakte ditmaal de lat, maar Harry Kane had wel prijs met een schot. Dat resulteerde in een boeiende slotfase, maar Virgil van Dijk en consorten hielden de voorsprong intact.

Scoreverloop: 0-1 (11′) Mohamed Salah, 0-2 (40′) Mohamed Salah, 1-2 (70′) Harry Kane

Eindigt Liverpool-Southampton in 3-1?