‘Liverpool maakt grote blunder met Gakpo’

Foto: ‘Liverpool maakt grote blunder met Gakpo’

Dat Cody Gakpo een goede speler is, daar is iedereen het wel over eens. Maar heeft Liverpool FC hem wel echt nodig? Columnist Paul Merson vraagt het zich af.

Hij zag gisteren hoe Liverpool het erg moeilijk had met Leicester City (2-1 thuiszege, door twee eigen goals van Wout Faes). Met name de middelste linie draaide niet. “Liverpool trekt Gakpo aan, maar ze hadden beter middenvelders kunnen halen. Zal Gakpo wel gaan spelen? Als iedereen fit is, denk ik dat hij de vijfde keuze in de aanvalslinie is”, schrijft Merson in de Daily Star.

Versterking voor verkeerde positie?

“Voorin is Liverpool in de breedte waanzinnig sterk. Ze hebben Mo Salah, Darwin Nuñez, Luís Diaz, Diogo Jota en Roberto Firmino. En nu nog Gakpo erbij. Slechts drie van hen kunnen spelen. Dit voelt een beetje als een transfer die puur is gedaan om Manchester United dwars te zitten. Zij probeerde hem te halen en dit houdt hen nu tegen.”

“Ze hebben zoveel aanvallers, terwijl ik juist denk dat hun middenveld tekort komt.” Op het middenveld kampt Klopp al het hele seizoen met problemen. “Daar was iemand nodig. Er is niet genoeg kwaliteit op het middenveld. Ze domineren niet meer zoals vroeger. Nu komen de vleugelverdedigers daarom ook in de problemen. Ze kunnen het niet meer.” Gisteren stonden Thiago, Henderson en Elliott in de as.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 2 januari 2023 18:30.

Eens met Merson?

  • Ja
  • Nee
8337+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie