Liverpool boekt moeizame zege, Chelsea morst bij Brentford

Liverpool heeft ternauwernood woensdagavond zijn vierde Premier League-overwinning van het seizoen behaald. Op eigen veld wonnen The Reds met minimaal verschil van West Ham United. Chelsea wist na vier opeenvolgende zeges zich niet te ontdoen van Brentford.

Liverpool – West Ham United

Afgelopen weekend was Liverpool te sterk voor kampioen Manchester City, waardoor de ploeg van Jürgen Klopp de weg naar boven ingezet hoopte te hebben. In de eerste helft tegen West Ham had de thuisploeg, uiteraard met Virgil van Dijk in de basis, het beste van het spel. Halverwege wist het ook op 1-0 te komen. Oud Willem II’er Kostas Tsimikas mikte de bal op het hoofd van Darwin Núñez, die de bal inknikte. De Uruguayaanse spits kreeg meerdere mogelijkheden om de score uit te breiden, maar raakte onder meer de paal.

In plaats van ruime voorsprong te nemen kregen The Hammers dé kans op de 1-1. Jarrod Bowen verdiende een strafschop, nadat hij werd neergehaald door Joe Gomez. De Engelse aanvaller ging zelf achter de bal staan, maar stuitte op doelman Alisson Becker. In het tweede bedrijf minder kansen, al waren er wel mogelijkheden over en weer. West Ham-verdediger raakte onbedoeld nog de eigen lat. Tomás Soucek liet in de slotfase van dichtbij na de gelijkmaker te maken. Zo kwam Liverpool met de schrik vrij en klimt het naar de zesde plaats op de ranglijst.

Brentford – Chelsea

Onder de nieuwe manager Graham Potter begint het te draaien bij Chelsea. Zo werden de laatste vier Premier League-duels allemaal in winst omgezet. Tegen Brentford kwam Hakim Ziyech ook dit keer niet van de bank af. Brentford hoopte weer op de dadendrang van spits Ivan Toney. Hij maakt nog altijd kans op een plek in de Engelse WK-selectie en had vanavond zich goed in de kijker kunnen spelen. In de eerste helft kreeg hij twee kansen met het hoofd, telkens was Kepa Arrizabalaga attent.

Net na rust konden The Bees wederom het net niet vinden. Weer kon Chelsea Kepa danken, die deed keer een kopbal van Bryan Mbeumo het doel uit ranselde. De Londenaren waren in de slotfase nog dichtbij om de overwinning te stellen. Christian Pulisic en Carney Chukwuemeka waren echter niet scherp in de afronding. Zo eindigde het duel zonder treffers.