‘Liverpool-aanvaller dreigt Ajax en WK te missen’

Foto: ‘Liverpool-aanvaller dreigt Ajax en WK te missen’

Er dreigt een enorme tegenslag voor Liverpool, Portugal en Diogo Jota. Een ruime maand voor de start van het WK in Qatar heeft de aanvaller een serieuze kuitblessure opgelopen. 

Liverpool won zondagavond met 1-0 van Manchester City. Jota begon in de basis bij The Reds, maar werd in de absolute slotfase per brancard van het veld gedragen. Na een duel om de bal bleef de Portugees liggen en hij bleek niet zelfstandig naar de kant te kunnen.

Manager Jürgen Klopp van Liverpool sprak al zijn zorgen uit over Jota, die eerder dit seizoen al werd getroffen door een hamstringblessure. “Als Diogo blijft liggen, dan ziet het er niet goed uit”, zo luidde het oordeel van de Duitse coach na de gewonnen Premier League-topper.

Volgens The Athletic ondergaat Jota maandag een scan om de ernst van de blessure aan te tonen. Livsperpool, dat binnenkort nog tegenover Ajax staat in de Champions League, is niet de enige partij die met spanning mee zal kijken. Portugal opent op donderdag 24 november het WK in Qatar tegen Ghana…

Meer WK-zorgen

Jota is niet de enige potentiële WK-ganger die is getroffen door blessureleed. Reece James (Chelsea en Engeland) mist de eindronde nagenoeg zeker, waar ook spelers als Richarlison (Tottenham Hotspur en Brazilië) en N’Golo Kanté (Chelsea en Frankrijk) in de wachtkamer zitten.

TIP: Eindigt Liverpool-West Ham in 3-0? Win tien keer je inleg via Unibet!

Gaat hij het halen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie