Limbombe legt verrassende keuze voor Almere uit

Foto: Limbombe legt verrassende keuze voor Almere uit

Anthony Limbombe verruilde de Franse Ligue 1 deze week voor de Keuken Kampioen Divisie, waar-ie heeft getekend voor Almere City. De 27-jarige dribbelaar tekende tot verbazing bij velen voor twee seizoenen en wil zijn carrière terug op het juiste pad krijgen.

Limbombe speelde van 2014 tot 2016 al in Nederland, bij NEC. “Bij het eerste gesprek kreeg ik al een goed gevoel. Deze club zit vol in ontwikkeling en ik wil mee ontwikkelen met de club”, legt Limbombe uit op de clubwebsite. Technisch manager Johan Hansma was daarin van doorslaggevend belang. “Ik heb altijd goed contact gehouden met Johan. Nu ben ik blij om hier te zijn.”

Een stap terug wil hij het niet noemen. “Als ik zie hoe alles hier is georganiseerd, dan ziet het er heel professioneel uit. Het is een klein stapje terug, maar dat is geen probleem. Deze keuze heb ik bewust gemaakt. Men zegt weleens dat je een stap terug moet doen om er twee vooruit te zetten. Daar ga ik voor.”

Goed gevoel

Het afgelopen seizoen werd Almere teleurstellend veertiende. “We moeten het beter doen. Er is een goede trainer (Alex Pastoor, red.) die een speciale visie heeft. Ik probeer mijn steentje bij te dragen, zo veel mogelijk minuten te maken en zo belangrijk te zijn voor het team. Ik moet nu terug in mijn ritme komen en oefenduels spelen. Daarna zien we wel wat eruit komt. Ik heb er een goed gevoel over.”

Vergeleken met de Limbombe van 2016, toen hij NEC verruilde voor Club Brugge, is hij nu veel meer ervaren. “Ik ben nu tien jaar prof, dus ik neem ervaring mee. Jonge jongens kunnen van mij leren, maar andersom kan ik ook van hen leren. Een doelstelling? Die houd ik liever voor mezelf. Ik wil mezelf niet onnodig druk opleggen.”

TIP: Ook in de KKD vind je volgend seizoen weer de beste Almere-odds bij Circus!

Snap jij zijn keuze?

  • Ja
  • Nee, eigenlijk niet
29+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie