‘Liever Luuk de Jong dan Wout Weghorst’

Foto: ‘Liever Luuk de Jong dan Wout Weghorst’

Tegen Gibraltar begon het Nederlands elftal met Wout Weghorst op de positie van nummer 9, maar de spits van Manchester United schopte nog geen deuk in een pakje boter. Wim Kieft denkt dan ook dat Luuk de Jong, inmiddels gestopt als Oranje-international, een betere optie was geweest.

Kieft: ‘Dan heb je niks aan Weghorst’

In zijn column in De Telegraaf schrijft de voormalige speler van Ajax, PSV en het Italiaanse Pisa: “Tegen Gibraltar mocht Wout Weghorst negentig minuten in de spits staan van het Nederlands elftal, waarin hij niet tot scoren kwam voor Oranje. Luuk de Jong is gestopt als international, maar die zou beter renderen tegen een ploeg als Gibraltar omdat hij alleen al een betere kopper is dan Weghorst. De Jong beheerst het gevoel voor de goede positie, eerste paal of tweede paal, weet hoe hij moet bewegen voor het doel en zijn timing is gewoon veel beter dan die van Weghorst. Ondanks zijn lengte mist Weghorst de kwaliteiten om goed met het hoofd te zijn in dit soort wedstrijden.”

Belabberde voorzetten van de flanken

Kieft plaatst wel een kleine kanttekening: de belabberde voorzetten van de flanken… “Er kwamen voorzetten, maar die waren of veel te hard of kwamen gewoon niet over de eerste verdediger van Gibraltar heen. Steven Berghuis bezit een geweldige traptechniek en kreeg de bal vanaf rechts met twee stapjes perfect voor zijn linkerbeen. Het vervolg leek echter nergens op en geen enkele keer vond hij fatsoenlijk het hoofd van Weghorst.”

“In zo’n wedstrijd tegen een massaal verdedigende ploeg blijk je dus niet veel te hebben aan Weghorst”, concludeert de oud-international. “In andere duels met meer ruimte voor de spits is hij gevaarlijker en door zijn werklust kan hij dan ook anderen beter laten spelen. Tegen Gibraltar was dat ook niet het geval.”

Ben jij het met hem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie