Lewandowski wéér goudhaantje bij Barça

Foto: Lewandowski wéér goudhaantje bij Barça

Robert Lewandowski heeft op zaterdag alwéér een wedstrijd beslist voor FC Barcelona. In het Primera División-duel met Mallorca was de Poolse superspits de enige die tot scoren kwam, waardoor de Catalanen dus met 0-1 wonnen.

De wedstrijd op zaterdagavond had geen Nederlandse inbreng, want het geblesseerde tweetal Memphis Depay en Frenkie de Jong maakte geen onderdeel uit van de selectie van oefenmeester Xavi Hernández. Lewandowski was er natuurlijk wel bij en in de twintigste minuut maakte de Pool de 0-1: hij kreeg de bal van zijn aanvalskompaan Ansu Fati, liep het zestienmetergebied van de tegenstander in, stuurde verdediger Martin Valjent het bos in en krulde de bal in de rechterhoek, buiten het bereik van goalie Predrag Rajkovic. 

Een tiental minuten voor het rustsignaal had het eigenlijk 1-1 moeten worden, maar van dichtbij stuitte Jaume Costa op Marc-André ter Stegen. En ook aan het begin van de tweede helft kreeg Mallorca een grote kans, maar dit keer miste de inzet van Vedat Muriqi richting, waardoor Ter Stegen niet andermaal in actie moest komen.

In principe bepaalde Barça het spelbeeld, maar de Catalanen dienden hun focus er wel bij te houden. In de slotfase ging het nog bijna mis toen Kang-in Lee mocht schieten, maar ook zijn poging miste het doel van de La Liga-grootmacht.

Scoreverloop: 0-1 (20′) R. Lewandowski

TIP: Verdien 4.50 keer je inleg als Lewandowski dit seizoen CL-topscorer wordt!

Superspits?

  • Zeker
  • Vind ik niet
132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie