H’veen-Feyenoord in halfleeg stadion: “Doodzonde”

Foto: H’veen-Feyenoord in halfleeg stadion: “Doodzonde”

In het Abe Lenstra Stadion strijden sc Heerenveen en Feyenoord woensdagavond om een plek in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Volle bak zou je denken, maar in werkelijkheid verwacht de Friese club ‘slechts’ dertien tot veertienduizend toeschouwers te verwelkomen. De helft…

Heerenveen heeft een strenge kaartverkoop toegepast op dit bekerduel. Aanleiding zijn de rellen na het onderlinge bekerduel van februari 2020. “Wij zijn toen ontzettend geschrokken”, vertelt algemeen directeur Cees Roozemond aan RTV Rijnmond. “De volgende dag wilden heel veel seizoenkaarthouders hun seizoenkaart inleveren. Mensen die hier al 40 jaar komen stonden huilend aan de balie om hun seizoenkaart in te leveren. Dat wil je niet nog een keer meemaken.”

Het uitvak zit woensdagavond propvol, maar de rest van het stadion zal maar half worden gevuld. Roozemond benadrukt: “Terwijl we het makkelijk hadden kunnen uitverkopen. Dit kost ons dus geld. Maar wij zijn heel erg bang voor herhaling van drie jaar geleden. Dat kan niet meer.” Ook een alternatief met meer Feyenoord-supporters is onbespreekbaar. “Dan moeten we seizoenkaarthouders van hun vaste plaats verwijderen, dat is in de praktijk niet haalbaar.”

Roozemond begrijpt de frustratie van de Feyenoord-aanhang. “Ik heb 17 jaar in Rotterdam gewoond en stond zelf op Vak S. Dat is 47 jaar geleden. In al die jaren zijn we in Nederland niet in staat geweest om het te regelen zoals ze dat in bijvoorbeeld Duitsland en Engeland doen. Waar zijn we in godsnaam mee bezig? Dit is doodzonde, de goede supporters lijden onder de slechte. Maar drie jaar geleden staat nog te scherp op het netvlies, het was echt niet best wat er toen gebeurde.”

Wint Heerenveen van Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Heerenveen de juiste keuze gemaakt?

  • Ja
  • Nee
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie