Kwakman wijst Mbappé-mandekker aan: “Kan dat het beste”

Foto: Kwakman wijst Mbappé-mandekker aan: “Kan dat het beste”

Ronald Koeman heeft de nodige personele problemen in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. De bondscoach van het Nederlands elftal zag deze week meerdere spelers afhaken wegens een virus en zal vooral defensief gezien aan de rechterkant een oplossing moeten vinden om Kylian Mbappé af te stoppen.

Keuzes voor Koeman

Nu Denzel Dumfries geschorst is voor de wedstrijd tegen Frankrijk lijkt Lutsharel Geertruida de meest logische optie voor de rechtsbackpositie. Toch ziet Kees Kwakman liever de positie door iemand anders ingevuld worden. De voetbalanalist stelt bij het ESPN-voetbalprogramma Voetbalpraat dat Koeman achterin een puzzel te leggen heeft nu ook Matthijs de Ligt daar is weggevallen. “Gaat hij Aké naar het centrum schuiven, die eigenlijk als linksback zou gaan spelen, en kiest hij dan voor Malacia als linksback?”

“Of durft Koeman het aan om Geertruida rechtsback te zetten en haalt hij Timber naar het centrum? Of Koeman stelt meteen De Vrij op? Dat kan ook nog. Dat zijn de drie opties in mijn ogen”, vervolgt Kwakman zijn betoog. Voor de voetbalanalist is het duidelijk voor wie Koeman moet kiezen aan de rechterkant. “Mijn gevoel zegt dan toch dat je Timber als rechtsback moet opstellen, ervan uitgaande dat Mbappé als linksbuiten speelt. Timber kan dat het beste, denk ik.”

Volgens Kwakman moet Koeman daar gewoon voor zekerheid kiezen. “Om Geertruida dat meteen in zijn eerste interland te laten doen… Ik snap ook wel dat Timber Mbappé niet in zijn eentje uit moet schakelen, maar hij zal wel het meeste in die duels komen.”

Wie zou jij opstellen als rechtsback?

  • Geertruida
  • Timber
503+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie