Kritiek Szoboszlai op medische ingreep gepareerd door UEFA

Foto: Kritiek Szoboszlai op medische ingreep gepareerd door UEFA

De UEFA heeft de kritiek op het medische optreden tijdens Schotland-Hongarije weerlegt. Bij het incident met de aangeslagen Barnábas Vargas vond menigeen dat er niet goed werd ingegrepen.

De UEFA weerlegt de kritiek de kritiek van Dominik Szoboszlai op medisch team

Zondagavond kwam de Hongaarse spits Varga hard in botsing met de Schotse keeper. Iedereen had snel door dat het serieus was, maar na afloop vertelde aanvoerder Dominik Szoboszlai dat hij niet te spreken was over hoe het medische team ingreep. “De hulpverlening moet veel sneller”, aldus de middenvelder van Liverpool, die op een gegeven moment zelf maar de brancard het veld in droeg. “Ik kan er maar beter niet over praten, maar als het protocol inhoudt dat medische mensen het veld niet op mogen in zo’n situatie, moet daar misschien maar wat in veranderen.”

Reactie UEFA

De UEFA reageerde inmiddels op de kritiek. “We willen graag benadrukken dat de teamdokter binnen vijftien seconden na het incident heeft ingegrepen, gevolgd door onmiddellijk ingrijpen van de stadiondokter, zodat zij konden vaststellen wat de beste behandeling was, zoals gebruikelijk bij medische procedures”, aldus een woordvoerder.

“Het gekwalificeerde noodteam wachtte langs de rand van het veld, zoals het protocol voorschrijft. Zij kwamen pas het veld op met de brancard toen het medische team daar toestemming voor gaf om de speler van het veld te halen en zo spoedig mogelijk naar het ziekenhuis te brengen.”

“De coördinatie tussen het medische personeel was professioneel en alles was in lijn met de medische voorschriften. Er was geen enkele vertraging in de behandeling”, besluit de Europese voetbalbond. Inmiddels gaat het weer beter met Varga, zijn toernooi lijkt wel voorbij. Door de enige treffer in de 100ste minuut tegen Schotland maakt Hongarije nog kans op de knock-outfase als nummer 3 van de groep.

Gewoon goed optreden van het medische team?

  • Jawel hoor
  • Nee, ik snap de kritiek
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie