Kritiek op ‘onbeschofte’ Depay: “Moet hij gewoon niet doen”

Soccernews

Memphis Depay speelde afgelopen weekend tegen Go Ahead Eagles eindelijk weer eens een goede wedstrijd. Zijn optreden na afloop van dat duel zorgde echter voor de nodige ergernis, weet clubwatcher Rik Elfrink.

De journalist van het [i]Eindhovens Dagblad[/i] zag hoe Depay de media te woord stond met een grote pet op zijn hoofd, waardoor het onmogelijk was hem aan te kijken. Wel vond Elfrink dat Depay wijze woorden sprak. “Memphis Depay had zaterdag een punt. Weg met negativiteit, welkom kritiek. Memphis hekelde René ‘rotschop’ van der Gijp en De Telegraaf. Hij hoeft geen rotschop om te begrijpen dat voetbal een teamsport is.”

“Kritiek en negativiteit zal hij nog veel ontmoeten als hij straks in de Premier League speelt”, vervolgt Elfrink. “Mensen nemen aanstoot aan iets, terwijl je er zelf niet bij stilstaat. Mij zal het een zorg zijn dat hij met een pet op interviews geeft, iemand moet hem wel vertellen dat dat lang niet voor iedereen geldt. Gewoon niet doen. Ik snap Memphis prima. Negativiteit is vervelend, met kritiek kan je iets.”

Elfrink is van mening dat Depay in de media niet altijd goed naar voren komt. “Hij komt voor de camera niet altijd zo vriendelijk over, in de kern is hij dat wel. Knap, want er wordt meer van hem gevraagd dan mensen buiten het voetbal denken. Blijf maar eens normaal onder al die adoratie. Memphis moet nog leren de schouders soms over dingen op te halen. In voetbal worden zaken vaak uitvergroot. Soms gaat een analist te ver of maakt een journalist of zijn bron een storende fout. Dat wil niet direct zeggen dat ze het slecht met je menen. Zelf mist hij ook wel eens, zegt hij in een FOX-reclame.”

Moet PSV spelers het dragen van een pet verbieden in het stadion?

  • Ja
  • Nee
2924+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie