‘Komst Bellingham heeft gevolgen voor Real-superster’

Foto: ‘Komst Bellingham heeft gevolgen voor Real-superster’

Jude Bellingham is een van de meest gewilde parels van het hedendaagse voetbal. De pas 19-jarige aanvoerder van Borussia Dortmund wordt op de voet gevolgd door vele Europese topclubs. Zo willen onder andere Real Madrid, Liverpool, Manchester City en Chelsea ver gaan voor de middenvelder uit Birmingham. 

Volgens het Spaanse dagblad Marca is Real Madrid bereid om 130 miljoen te betalen voor de Engelsman: Bellingham ziet De Koninklijke als zijn topprioriteit zien de aankomende komende transferzomer. “Het is de belangrijkste doelstelling van Real Madrid voor volgend seizoen”, zegt Carlos Carpio, journalist van het bovengenoemde medium. Ook Chelsea zou interesse hebben om het toptalent in te lijven voor volgend seizoen, ondanks de vele miljoenen die ze al uitgeven hebben.

Graham Potter, trainer van The Blues, heeft in gesprek met The Telegraph echter aangegeven dat hij ervan uitgaat dat zijn club niet de favoriet is in de strijd om Bellingham. Liverpool is daarentegen wél een van de favorieten om de Engelsman over te nemen van Dortmund.

Zo geeft journalist Ben Jacobs aan dat Liverpool trainer Jürgen Klopp er alles aan zal doen om hem binnen te halen: “Jude Bellingham staat open voor Liverpool en ze beschouwen zichzelf als een van de koplopers.” Ook sluit de journalist, in het gesprek met Give Me Sport, niet uit dat Manchester City zich in de strijd gaat mengen: ”Ik denk niet dat we kunnen uitsluiten dat Manchester City de komende weken serieuzer in de race komt. Ze zijn later dan Liverpool of Real Madrid, maar dat zijn de drie belangrijkste kanshebbers. Als Liverpool zijn zin krijgt, weten we dat Bellingham een ‘top target‘ is, dus ik verwacht wel dat ze er alles tegenaan gooien.”

‘Modric dupe van komst Bellingham’

De eventuele komst van Bellingham naar Real Madrid zou gevolgen hebben voor Luka Modric. De 37-jarige middenvelder wacht nog altijd op een contractaanbod van het bestuur van Madrid. Want met een aflopende contract bestaat er een kans dat de Kroaat zijn laatste seizoen voor Real Madrid aan het spelen is: “De contractvernieuwing van de Kroaat is afhankelijk van de komst van Bellingham en de continuïteit van Kroos. Als je 37 jaar wordt, weet je dat het einde van je sportcarrière serieus nadert”, zegt Carlos Carpio.

Bellingham of Modric?

  • Bellingham
  • Modric
399+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:29
6+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
14+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
91+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
23+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
60+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:12
1355+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1055+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
103+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
765+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1703+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
693+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
631+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
619+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
361+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
105+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
155+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
62+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
235+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
93+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
37+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie