Kökçü legt vinger op zere plek bij Feyenoord

Foto: Kökçü legt vinger op zere plek bij Feyenoord

Orkun Kökçü baalt logischerwijs enorm van het puntenverlies tegen FC Utrecht (1-1). Feyenoord maakte geen imposante indruk in De Galgenwaard, zo weet de Turkse captain maar al te goed.

Feyenoord begon als koploper aan de tweede seizoenshelft, maar sloeg vanmiddag een modderfiguur. “Je wil goed starten en de lijn van voor de WK-break doortrekken. Maar we begonnen niet scherp. Op het laatst waren we wél fel in de duels en zie je dat het makkelijker gaat”, vertelt Kökçü aan ESPN.

“Je weet dat als je hier komt, dat je kan verwachten dat ze fel zijn en het publiek erachter staat. Bij ieder duel springen zij op. Dat doet wel iets met een wedstrijd. Dat moesten wij beter manager. En we waren bij fases slordig aan de bal, dan creëer je ook niet heel veel.” Feyenoord produceerde slechts vier schoten op doel, waaraan doelman Barkas amper zijn shirt vuil hoefde te maken.

Lastig

Kökçü vervolgt: “Je weet dat het lastig is, gelijk zo’n uitwedstrijd. Als je start hoe je bent geëindigd, qua felheid dan, dan maak je het gewoon veel makkelijker. Ik zeg niet dat je dan honderd procent zeker wint, maar je maakt het wel makkelijker.” Quinten Timber en Gernot Trauner werden gemist. “Natuurlijk zijn het vaste krachten van ons, die heel belangrijk zijn, maar we kunnen het niet daarop gooien. We moeten gewoon puur naar onszelf kijken, dat we slordig waren en dat het feller had gekund.”

FC Groningen
Feyenoord
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 16:41.

Feyenoord wordt geen kampioen dit seizoen

  • Eens
  • Oneens
248+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie