Onbegrip over basisplaats Oranje-speler: ‘Krom, vreemde onderbouwing’

Foto: Onbegrip over basisplaats Oranje-speler: ‘Krom, vreemde onderbouwing’

Naar aanleiding van de persconferentie van bondscoach Ronald Koeman, die vrijdagmiddag onder meer nogmaals bevestigde dat Bart Verbruggen zijn eerste doelman is bij Oranje deze interlandperiode, zitten Süleyman Öztürk, Dennis van Eersel en Mario Bilate unaniem met een dosis onbegrip opgescheept.

Onbegrip over keuze Verbruggen boven Bijlow bij Oranje

Zij vinden namelijk alle drie dat Justin Bijlow onder de lat zou moeten staan bij de nationale ploeg. Öztürk, journalist van Voetbal International, opent bij RTV Rijnmond: “Ik vond Bijlow zeer sterk keepen in de wedstijden nadat hij terug is gekeerd. Hij haalt een heel hoog niveau en ik vind hem de nummer een van Oranje. Ik denk alleen dat Koeman nu een aantal wedstrijden dezelfde keeper wil opstellen. Op die manier kan hij mogelijk voor meer stabiliteit zorgen in de verdediging.”

Van Eersel, Feyenoord-watcher namens het regionale medium, sluit zich bij zijn collega aan. “Ik vind zou dat een hele vreemde onderbouwing vinden. Als bondscoach ga je de beste spelers opstellen en ik dit geval gaat dat niet gebeuren. Ik snap de historie van Bijlow, maar hij is al weer fit en heeft een aantal wedstrijden gespeeld bij Feyenoord.”

‘Voetballend de beste’

Bilate, tegenwoordig spits bij Kozakke Boys in de Tweede Divisie, besluit: “Er is op dit moment in het Nederlands elftal geen keeper die voetballend beter is dan Bijlow. Hij straalt heel veel rust uit. Als je met vier verdedigers speelt ben je met Bijlow echt met vijf man aan het opbouwen.”

Bijlow had eerste keuze moeten zijn

  • Eens
  • Oneens
226+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie