Koeman neemt Weghorst-besluit: “In principe niet”

Foto: Koeman neemt Weghorst-besluit: “In principe niet”

Bondscoach Ronald Koeman lijkt niet van plan om Wout Weghorst een basisplaats te geven voor de wedstrijd tegen Engeland. De bondscoach heeft in een interview met Voetbal International te kennen gegeven vast te houden aan Memphis Depay als spits.

Koeman doet boekje open over keuze voor Depay en positie Weghorst

Koeman erkende tegenover het weekblad dat Depay niet zijn beste wedstrijd speelde tegen Turkije. “Hij kan beter, maar dat ligt ook aan anderen, dat heeft óók te maken met hoe het team speelt. Iedereen heeft zijn mening, iedereen roept wat, alleen ben ik degene die de spelers elke dag meemaakt. Ik zie dingen tijdens trainingen, die niemand anders verder ziet. En bij mij hebben spelers het recht een keer een slechte wedstrijd te spelen.”

De ervaren oefenmeester is naar eigen zeggen niet veranderd in het aanpakken van zijn spelers, die pakweg tien jaar geleden hetzelfde besluit zou hebben genomen om Depay niet te passeren. “Nee, want hij is gewoon mijn eerste spits, een vóetballende spits. Natuurlijk praat ik met hem en wijs ik ‘m op Atlético Madrid, toen hij als diepe spits speelde met Antoine Griezmann in zijn rug en hij wel diepte zocht in zijn spel. We willen dat hij dat ook bij ons toevoegt aan zijn spel en niet alleen maar inzakt om mee te kunnen voetballen. Maar dat betekent dat als hij dat toch doet, anderen voor diepgang moeten zoeken, zoals dat goed werkte met Georginio Wijnaldum. Boven alles ben ik er namelijk nog steeds van overtuigd dat Memphis voor ons heel goed in de spits kan spelen.”

Weghorst op de bank tegen Engeland

Voor Koeman lijkt het dan ook geen optie om met Weghorst in de punt te beginnen tegen Engeland. “Toen stonden we op achterstand, dus kun je verwachten dat je vaker aan de bal komt en dat de tegenstander verder terug zal plooien. Dan kan ik Memphis gebruiken als aanvallende middenvelder, want dan weet je dat er voorzetten gaan komen die Weghorst beter bespeelt dan Memphis. Maar ik heb vooraf natuurlijk niet voor niets gezegd dat ik altijd met drie specialistische middenvelders wil spelen. Depay is dat niet. Dus in principe zal ik niet met die twee beginnen. Want als we met buitenspelers willen spelen, staan we ook nog eens met vier aanvallers.”

Moet Koeman Weghorst laten beginnen tegen Engeland?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
293+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie