‘Koeman moet aanvoerdersband van slapjanus Van Dijk afpakken’

Foto: ‘Koeman moet aanvoerdersband van slapjanus Van Dijk afpakken’

De kritiek op spelers van het Nederlands elftal is niet mals na de 4-0 nederlaag tegen Frankrijk en weinig imposante 3-0 zege op een tienkoppig Gibraltar. Ook captain Virgil van Dijk krijgt er stevig van langs.

Gertjan Verbeek maakt Virgil van Dijk met de grond gelijk

Gertjan Verbeek haalt op Omroep Friesland keihard uit naar de mandekker, wiens aanvoerdersband Verbeek ‘meteen af zou pakken’. “Als ik hem dan hoor over 4-3-3, dat vind ik zo slap. Van Gaal zat er en ze omarmden helemaal het 5-3-2-systeem. En nu is Van Gaal weg en zeggen ze dat ze zich nooit senang voelden bij 5-3-2, omdat Koeman 4-3-3 speelt..”

“En straks gaat Koeman over naar 5-3-2 en is het in één keer weer anders. Ik vind Van Dijk een slapjanus eerste klas. Ik zou meteen zijn aanvoerdersband afnemen. Het is de zittende trainer een vuist in zijn reet steken”, stelt Verbeek, die ook van het spel van de Liverpool-mandekker niet onder de indruk is. “Hij moet veel meer betekenen als aanvoerder. Hij moet de boel neerzetten. Het overkomt hem. Hij laat op een gegeven moment Geertruida verzuipen en dan staat hij daar na de eerste goal, zo van: blablabla. Waar was hij dan?”

Marco van Basten

Aan tafel bij het Ziggo Sport-programma Rondo haalde Marco van Basten ook al hard uit naar Van Dijk. “Hij maakt lawaai, maar hij zegt niets.” Volgens de oud-international is Van Dijk geen geschikte leider voor Oranje. “Hij geeft geen duidelijkheid. Een goede aanvoerder denkt hardop, maakt duidelijk wat er aan de hand is. Hij blijft er tussenin hangen. Hij creëert chaos.”

Volgens Van Basten leidt dat juist tot misverstanden. “Dat is wat je als aanvoerder, leider moet voorkomen. Maar hij staat twee meter van zijn man. In de kleedkamer is hij goed, voetbaltactisch en –technisch niet. Op het veld heb je een andere meneer nodig. Dit heeft niets met die blessure te maken, dit heeft te maken met leiding geven. Hij maakt geluid, maar hij zegt niets. Dat is echt zo. Dit zit in je. Dit is willen winnen ten koste van alles.”

Wint Oranje van Kroatië in de Nations League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Verbeek?

  • Ja
  • Nee
230+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie