EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Koeman licht wijzigingen toe en gaat niet rekenen

Foto: Koeman licht wijzigingen toe en gaat niet rekenen

Ronald Koeman heeft tekst en uitleg gegeven over de drie wijzigingen die hij maakte in de Oranje-opstelling voor het treffen met Oostenrijk. Daarnaast is hij verrast door keuzes van de tegenstander en geeft de bondscoach aan niet te gaan rekenen.

Ronald Koeman heeft tekst en uitleg gegeven over zijn opstelling tegen Oostenrijk

Denzel Dumfries had kunnen spelen, maar vanwege zijn fitheid koos Koeman dit keer voor Lutsharel Geertruida. Joey Veerman keert terug op het middenveld. “Veerman speelde niet tegen Frankrijk vanwege de positie van Griezmann. Maar deze tegenstander geeft vaak ruimte weg. We hebben snelheid voorin”, gaf Koeman toelichting bij de NOS vlak voor de aftrap. “Als je geen afspeelmogelijkheden hebt, gooi hem dan maar diep. Joey is een speler die daarin met zijn passing dan belangrijk moet zijn.”

Donyell Malen krijgt aan de rechterkant van de aanval een kans. Dat heeft ook met de speelwijze van de Oostenrijkers te maken. “We hebben snelheid op de flanken nodig om hen pijn te doen. Donyell kan aan de binnenkant diep gaan en kan één-tegen-één gaan aan de buitenkant. Hij is een complete buitenspeler”, zei de keuzeheer, die de aanvaller van Borussia Dortmund tegen Frankrijk nog 90 minuten op de bank hield.

Oostenrijkse verrassingen

Koeman was verrast door de opstelling van Oostenrijk, waar bondscoach Ralf Rangnick ervoor kiest om een aantal belangrijke spelers op de bank te zetten. Ze willen geen risico lopen op een mogelijke schorsing. Koeman zelf wilde nog niet vooruit kijken naar de achtste finale. “Ik ga niet rekenen, wij willen winnen. Wij willen eerste in de poule worden. Voor gele kaarten ben ik niet bang, we hebben 26 goede mensen. Wij willen winnen, dat geeft vertrouwen. Of we eerste of tweede worden in de poule, dat vind ik niet zo belangrijk.”

Goede uitleg?

  • Zeker wel
  • Niet helemaal..
24+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie