Koeman: “Hij mag van mij nummer één zijn”

Foto: Koeman: “Hij mag van mij nummer één zijn”

Ronald Koeman is niet voornemens om Memphis Depay door te strepen als penaltynemer van het Nederlands elftal. Wat de bondscoach betreft is de aanvaller van Atlético Madrid ook na diens misser tegen Frankrijk (4-0 nederlaag) nog altijd een serieuze kandidaat.

Memphis blijft een serieuze optie

In Parijs kreeg Memphis dé kans om de eer te redden, maar de aanvaller faalde jammerlijk. Op de persconferentie verklaarde Koeman: “We benoemen altijd de eerste, tweede en de derde nemer. Uiteindelijk ligt de beslissing bij de aanvoerder. Het is duidelijk dat Memphis wat mij betreft de penalty nog kan nemen. Hij mag van mij nog nummer één zijn.”

Koeman kreeg ook de vraag of het Oranje-tenue zwaar drukt op voetballers. De bondscoach liet weten: “Het is gewoon waar, dat het shirt van het Nederlands elftal anders is dan het shirt van je club. Je bent gewend daar in te spelen, je kent je positie. Dat is nou eenmaal zo. Dat geldt voor iedereen die zijn debuut maakt of pas bij het Nederlands elftal is.”

Eredivisie-smaakmakers als voorbeeld

PSV-middenvelder Joey Veerman werd aangehaald als voorbeeld. De Volendammer viel door ziekte af, maar trainde daarvoor kort mee. Koeman: “Toen had hij twee balverliesmomenten en dat is niet zijn mindere kwaliteit, want hij is juist een heel goede voetballer aan de bal. Maar dan verspeelt hij ballen en dat heeft wel met een stukje spanning te maken.”

Ook de blessure van Lutsharel Geertruida is volgens Koeman een mogelijk voorbeeld. “Ik weet het niet, daar moet je altijd voorzichtig mee zijn, maar misschien heeft dat ook te maken met een stukje spanning of het maken van je debuut. Dat was voor mij ook in eerste instantie de reden om Jurriën (Timber, red.) rechtsback te zetten, omdat je dan ook nog tegen Mbappé speelt. Dat is altijd moeilijk.”

Logisch dat Memphis nog steeds de penalty’s mag nemen?

  • Ja
  • Nee
181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie