‘Koeman hakt knoop door over Wout Weghorst’

Foto: ‘Koeman hakt knoop door over Wout Weghorst’

Valentijn Driessen vindt dat bondscoach Ronald Koeman standaard begint met de verkeerde opstelling. Door zijn wissels heeft de keuzeheer van Oranje de wedstrijden op het EK nog kunnen omdraaien, maar de voetbaljournalist is eigenlijk van mening dat Wout Weghorst een kans moet krijgen vanaf het beginsignaal.

Driessen trekt pijnlijke Oranje-conclusie over Koeman en heeft Weghorst-boodschap

“Vooraf op papier heeft geen enkele (bonds)coach ooit een wedstrijd verloren. De werkelijkheid is weerbarstiger. Daarom moeten veel coaches hun verkeerde inzichten tijdens wedstrijden corrigeren om alsnog te winnen. Wie dat het best beheerst, wint de meeste wedstrijden en gaat door het leven als topcoach. Ronald Koeman en Louis van Gaal behoren tot deze categorie en om hun rake wissels worden beiden gezien en beschreven als coaches met een gouden pik”, trapt Driessen zijn column in De Telegraaf af over de keuzes die Koeman tot nu toe heeft gemaakt op het EK in Duitsland.

Driessen trekt vervolgens direct ook een pijnlijke conclusie. “Je kan ook stellen dat ze stelselmatig verkeerd beginnen en daarom hun eigen fouten moeten herstellen om alsnog tot winst te komen, of niet te verliezen. Zowel Koeman als Van Gaal vindt die laatste constatering niet leuk, omdat deze afbreuk doet aan hun vakmanschap.”

De voetbaljournalist is van mening dat er structureels iets fout gaat bij Oranje. “Als je zoals het huidige Oranje van Koeman op weg naar de halve finale tegen Engeland in drie van de vijf duels op achterstand komt, dan mag je gerust stellen dat er structureel iets mis is met de startopstelling.” Driessen schrijft dat Koeman in onder meer de wedstrijden tegen Polen en Turkije het duel deed kantelen door zijn wissels, waarbij Weghorst de sleutel tot succes bleek.

Basisplaats voor Weghorst tegen Engeland?

Het is volgens Driessen eigenlijk niet meer dan logisch dat Weghorst een kans moet krijgen tegen Engeland. “Tegen Turkije kreeg Weghorst bijna alle internationals mee in zijn drive en het showen van een leeuwenhart. Alleen daarom verschijnt Oranje in de halve eindstrijd tegen de Engelsen. Dit gevoegd bij de wetenschap dat valse spits Memphis Depay pas loskomt bij aanwezigheid van Weghorst en de optelsom is simpel. Wil Koeman met Nederland een kans maken tegen Engeland, dan moet hij eindelijk eens goed beginnen. Dus met Weghorst in de spits en Depay daarachter. Het is een strategie die zich heeft bewezen en een kans vanaf de aftrap verdient.”

Driessen stelt echter dat Koeman bang is om de knoop door te hakken om te beginnen met Weghorst. “Veel internationals hebben zijn vertrouwen tot in de oneindigheid verdiend. Zo blijft hij loyaal aan aanvoerder Virgil van Dijk en aanvalsleider Depay in de hoop dat ze zijn vertrouwen dit EK eens vol terugbetalen. Eveneens houdt Koeman zich vast aan de kennis dat Weghorst als invaller heeft aangetoond een wedstrijd op zijn kop te kunnen zetten. Andere smaken heeft hij daarvoor niet in zijn selectie. Liever slecht beginnen met Weghorst achter de hand dan bij voorbaat het wapen Weghorst uit handen te geven, kan hij denken.”

Moet Weghorst een basisplaats krijgen tegen Engeland?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, brengen als invaller
5102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:12
5+
‘Barcelona meldt zich voor EK-supertrio’
08:55
27+
‘Opvallende Farioli-verrassing voor Ajacied’
08:40
55+
Ajax gewaarschuwd: “Schrijf ons maar af…”
08:25
8+
‘Voormalig WK-topscorer op weg naar LaLiga’
08:10
209+
‘PSV-exit door Luuk de Jong’
23:50
0+
Voorspelling FC Lugano – Fenerbahçe: Turkse overwinning
23:50
11+
Voorbeschouwing FC Lugano – Fenerbahçe: Wie zet stap richting de Champions League?
23:47
710+
Bayern heeft slecht nieuws voor Xavi Simons
23:38
132+
Driessen doet belofte: “Maar ik denk toch Feyenoord – Willem II”
23:26
39+
‘Premier League voor Real Madrid-doelman’
23:13
50+
‘Como slaat opnieuw grote slag met Varane’
23:06
87+
Younes kijkt in de spiegel: “Moet mezelf de schuld geven”
22:55
68+
‘Howe bondscoach Engeland, Newcastle ziet opvolger’
22:47
158+
Van den Brom: “Dan gaan we een flesje opentrekken”
22:33
1583+
‘Frenkie de Jong troeft Kylian Mbappé af’
22:15
35+
Fabrizio Romano kondigt grote Saudische transfer aan
22:02
737+
‘Feyenoord-stunt dankzij rugnummer 7’
21:50
183+
Ajax-opponent Vojvodina tankt vertrouwen
21:37
131+
Feyenoord neemt Timber mee naar Oostenrijk
21:28
1425+
‘Josip Sutalo op weg naar Ajax-uitgang’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie