‘Koeman de zoveelste coach met een Memphiswisselfobie’

Foto: ‘Koeman de zoveelste coach met een Memphiswisselfobie’

Journalist Henk Spaan begrijpt er weinig van dat Memphis Depay de negentig minuten vol mocht maken tegen Frankrijk (4-0 nederlaag). De spits van Atlético Madrid raakte geen knikker en miste tot overmaat van ramp een penalty in blessuretijd.

Waarom wordt Memphis Depay bijna nooit gewisseld?

“Ronald Koeman bleek de zoveelste coach met een Memphiswisselfobie. Ronald onderscheidt zich dolgraag van Van Gaal, maar niet in diens angst om Memphis te wisselen in Qatar. Zet de getatoeëerde man eens reserve, goed voor hemzelf en voor het team”, stelt Spaan voor in Het Parool.

De journalist is sowieso al erg kritisch op Koeman, ook vanwege het opstellen van Kenneth Taylor. “Thuis scholden we op de coach die spelers had opgesteld bij wie balverlies op gevaarlijke plekken op de bijsluiter staat, namelijk Taylor en Memphis. Over de eerste heb ik het niet meer. Hij is het slachtoffer van coach na coach die hem blijft opstellen, terwijl de luwte schreeuwt om zijn aanwezigheid.”

Vraagtekens bij houdbaarheid Koeman

Spaan is bang dat Koeman misschien wel ‘over de datum’ is. “Dat 4-3-3 kan best, als er ten minste wat moderne varianten aan worden toegevoegd, vooral in verdedigend opzicht. De coach klaagde steen en been over ‘balverlies op gevaarlijke plekken’.”

Scoort Memphis de 1-0 tegen Gibraltar?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Memphis moet niet eens meer opgeroepen worden

  • Eens
  • Oneens
271+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie