KNVB: Twente-Sparta had stilgelegd moeten worden

Foto: KNVB: Twente-Sparta had stilgelegd moeten worden

Joey Kooij is de fout in gegaan door bij het treffen zondag tussen FC Twente en Sparta Rotterdam het duel niet stil te leggen. Na zijn goal in de blessuretijd werden tientallen bekertjes in de richting van Spartaan Shurandy Sambo gegooid. Een woordvoerder van de KNVB liet weten dat Kooij de wedstrijd meteen had moeten pauzeren.

Kooij staakte niet ondanks bekers op het veld

De voetbalbond voerde begin deze maand aangescherpte maatregelen in, aangezien het gooien van voorwerpen op het veld de spuigaten uitliep. Als dit toch gebeurt moet de wedstrijd worden stilgelegd. Dit weekend werd PSV-Ajax zondag even gepauzeerd, een dag eerder werd FC Groningen-NEC zelfs definitief gestaakt.

Tijdens de vermakelijke maar ook opgefokte kraker in Enschede had Kooij ook moeten ingrijpen. Sparta-verdediger scoorde vlak voor tijd de 3-3 en vierde dit voor het vak met de fanatieke supporters van Twente. De fans reageerden met het gooien van tal van bekertjes. In plaats van te staken gaf Kooij Sambo zijn tweede gele kaart voor provocerend juichen.

KNVB velt oordeel

 Een woordvoerder van de KNVB sprak met Voetbal International over de twee beslissingen. “Als we met z’n allen bezig zijn het wangedrag uit de stadions te weren, dan helpt het provoceren van supporters niet”, klonk het. Maar Kooij had daarnaast óók moeten staken: “Een van deze regels is dat de wedstrijd tijdelijk moet worden stilgelegd als er voorwerpen op het veld worden gegooid. FC Twente – Sparta had dus ook stilgelegd moeten worden. We gaan niet iedere specifieke situatie toelichten, maar dit is helder.”

Grote blunder van Kooij?

  • Echt wel
  • Nah…
167+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie